Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A gyengeség lehet jó dolog is

2023. május 03. 03:00 - Lencsés Tamás

„Megáldasz mindenkit, aki tőled kapja az erejét." (Zsolt 84,5 CEV fordítás)

Fáradt vagy? Talán gőzerővel dolgozol, és a nap végére mindig elfogy az energiád. Az ok nagyon egyszerű: Te is ember vagy.

Az erőd korlátolt, de Isten ereje korlátlan. A te erőd véges, de Isten ereje végtelen. A te erőd kimeríthető, ezért merülsz ki! Azonban Isten ereje kimeríthetetlen. Istennek soha nem fogy el az energiája. Isten soha nem fárad el.

A Zsoltárok könyvének 84. fejezetében található 5. vers így szól: „Megáldasz mindenkit, aki tőled kapja az erejét." (CEV fordítás). Szeretnéd, hogy Isten áldása legyen az életeden? Akkor Istenre kell hagyatkoznod az erődért. 

Hudson Taylor befolyásos misszionárius volt Kínában a 19. században. Ő egy szellemi óriás és egy ragyogó ember volt. Idős korában elvesztette az egészségét, és egészen legyengült. Levelet írt egy barátjának, amelyben ezt írta: „Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudok tovább dolgozni. Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudok tovább tanulni. Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudom tovább olvasni a Bibliámat. Még imádkozni sem tudok. Isten karjaiban tudok csak mozdulatlanul feküdni, mint egy kisgyermek a bizalomban."

Lehet, hogy életed egy bizonyos pontján olyan gyenge leszel, hogy még imádkozni, Bibliát olvasni, bibliaórára járni, dolgozni, vagy tényleg bármit tenni sem tudsz. Mit csinálsz ilyen helyzetekben? Megpihensz az Úr erejében, az Ő karjaiban, mint egy kisgyermek, és bízol.

A gyengeség valójában lehet jó dolog az életedben, ha arra késztet, hogy Istenre hagyatkozz. A Pál apostol a Korinthusiakhoz írt második levelének 12. fejezetében található 8-10. versekben ezt mondja: „Három különböző alkalommal könyörögtem az Úrnak, hogy vegye el. Mindannyiszor azt mondta: „Az én kegyelmem minden, amire szükséged van. Az én erőm a gyengeségben működik a legjobban”. Ezért most örömmel dicsekszem gyengeségeimmel, hogy Krisztus ereje munkálkodhasson rajtam keresztül. Ezért örülök gyengeségeimnek, és a sértéseknek, nehézségeknek, üldöztetéseknek és bajoknak, amelyeket Krisztusért szenvedek. Mert amikor gyenge vagyok, akkor vagyok erős" (NLT fordítás).

Ez az Istentől való függés paradoxona: Minél gyengébb vagy, annál jobban függsz tőle, és minél jobban függsz tőle, annál erősebb leszel.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért nehéz beismerni vagy kimutatni a gyengeséget?
  • Hogyan tartja fenn a kultúránk azt az elképzelést, hogy mindig erősnek kell lenni?
  • Mit jelent Isten erejére támaszkodni? Hogyan nézne ez ki az életedben?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása