Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízd Istenre a félelmeidet!

2023. július 23. 03:00 - Anika Enikő

 

“Aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít.”( 2Kor 1,10 GNT fordítás)

Isten vigyáz rád – így nem kell hallgatnod a félelmeidre. Dönthetsz úgy, hogy bízol Istenben, és nem engedsz a félelmeidnek. A Biblia ezt mondja a 2 Korinthus 1,10-ben: “Aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít.” (GNT fordítás)

Isten ígérete a hívőknek az, hogy bármi történjen is velünk, Isten a javunkra dolgozik – ha szeretjük és követjük őt. A Róma 8,28 így szól: „Tudjuk, hogy Isten mindenben azoknak a javát szolgálja, akik szeretik őt, és akiket az ő szándéka szerint hívott el” (NIV).

A Biblia azt mondja, hogy ha hívő vagy, akkor minden a javadra szolgál. Nem azt mondja, hogy minden jó. Azt mondja, hogy minden a javadra szolgál.

Más szóval, Isten nem ígéri, hogy az életedben minden esemény jó lesz. Nem garantálja, hogy minden úgy fog sikerülni, ahogy szeretnéd, ahogy azt sem, hogy minden történetnek mesebeli vége lesz. És nem minden üzleti döntés hoz egymillió dollárt. És nem minden házaspár él boldogan, míg meg nem hal. És nem minden orvosi jelentésnek pozitív a kifejlete.

Isten nem egy szellem a palackból. A kívánságaid nem az ő számára szóló parancsok!

De mivel szereted őt, Isten megígéri, hogy mindent a te javadra tesz – jót és rosszat is. Olyan ez, mint egy puzzle összerakása. Önmagában egyik darab sem ér semmit. Ha az összes darab össze van rakva, akkor gyönyörű képpé áll össze.

Mivel ez igaz, ne hallgass a félelmeidre. Egy hívő életében nincs olyan nehézség, dilemma, vereség, vagy katasztrófa, amelyből Isten végül ne tudna jót kihozni. Tehát nem kell félni a jövőtől.

A félelmeid megmutatják, hogy melyik az a terület, ahol nem bízol Istenben. Készíts egy listát ma a félelmeidről, és kérd Istent, hogy segítsen beazonosítani, hogy miért van benned félelem ezeken a területeken. Aztán kérd meg, hogy segítsen felváltani a félelmeidet a belé vetett bizalommal.

Van még egy lépés, és ez fontos: várd, hogy a félelmeid ellenére Isten segítsen, hogy megtanulj bízni benne. A reményteljes várakozás felfedi hitedet, és felnyitja a szemed, hogy Isten miként munkálkodik a jóért az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen félelmekkel küzdesz az életedben?
  • Mit gondolsz, miért bízol Istenben bizonyos területein az életednek, másokon pedig miért nem?
  • Mikor láttad, hogy Isten megszabadít, amikor attól féltél, hogy nem fogja megtenni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása