Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha szeretsz, akkor éled leghasznosabban az életedet

2023. október 03. 03:00 - csmsdvd

oz.jpg

„A szeretetet mindennél fontosabb, mert az tökéletesen összefog mindent.” (Kol 3,14 CEV fordítás)

Szeretnéd tudni, hogyan töltheted a legjobban az életed? Íme az egyik: Életed legjobb felhasználása, ha szeretsz.

Isten azt mondja, hogy a szeretet megtanulását kell elsődleges céloddá, legnagyobb ambícióddá, életcéloddá tenned. Miért mondja ezt? Íme két ok, amiért a szeretet mindennél fontosabb.

A szeretet érvényesíti a hitedet. Más szóval, a szeretet bizonyítja, hogy valóban Isten családjába tartozol.

A Biblia ezt nagyon világosan mondja: "Mindenki, aki szeret, Istentől született és ismeri Istent. Aki nem szeret, az nem ismeri Istent, mert Isten szeretet" (1Jn 4,7-8). Isten szeretet, és azt akarja, hogy megtanulj szeretni, hogy olyanok lehessetek, mint ő.

"Ha azt mondjuk, hogy szeretjük Istent, de másokat gyűlölünk, akkor hazugok vagyunk. Mert nem szerethetjük Istent, akit nem láttunk, ha nem szeretünk másokat, akiket láttunk" (1Jn 4,20 GNT fordítás).

Amikor másokat szeretsz, bizonyítod, hogy Isten gyermeke vagy.

A szeretet integrálja az életedet. Az életednek sok oldala van: a társadalmi életed, a családi életed, a gyülekezeti életed, a szexuális életed, a munkahelyi életed. Mindezeknek az aspektusoknak szükségük van egy meghatározó elvre - valamire a középpontban, ami integrálja és összetartja őket.

Sok minden van, amit domináns életelvvé tehetsz. Vannak, akik a pénz, a népszerűség, a siker vagy egy hobbi köré építik az életüket. De ezek közül egyik sem elég. Valami olyan erős dologra van szükséged az életed középpontjában, ami nem esik szét, amikor jönnek a megpróbáltatások - amikor az út véget ér, az érzelmi földrengések lecsapnak, és a pénzügyi hurrikánok felkavarnak.

Amikor az élet összes megpróbáltatása megroppant téged, jobb, ha van valami az életed középpontjában, ami összetart, különben szétesel. A Biblia szerint az egyetlen dolog, ami elég erős ehhez, a szeretet - az Isten iránti szeretet és a többi ember iránti szeretet. Amikor a szeretet válik az életed középpontjává, az minden mást összetart, és mindent a középpontba helyez.

Pál levele Kolosséiakhoz 3. fejezetének 14. verse azt mondja: „A szeretetet mindennél fontosabb, mert az tökéletesen összefog mindent” (CEV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen más ambíciók állnak az útjába annak, hogy a szeretet legyen a legnagyobb ambíciód?
  • Milyen módon azonosítanak téged mások Isten gyermekeként? A szeretet is ezek közé tartozik?
  • Milyen gyakorlati módokon teheted a szeretetet életed középpontjává?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása