Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A harag a szívben kezdődik

2023. október 22. 03:00 - Erika1832


szivbol_szol_a_szaj.png

"Ami a szívedben van, az határozza meg, hogy mit mondasz." (Máté 12,34 NLT fordítás).

Hogyan bánik Isten a harag rossz szokásával? Egyenesen a probléma gyökeréig hatol, mert ez a probléma a szívből származik.

A harag nem a viselkedésedből, a hátteredből vagy az érzéseidből fakad. A szívedben kezdődik.

A Biblia azt mondja: "Ami a szívedben van, az határozza meg, hogy mit mondasz." (Máté 12,34 NLT fordítás). A szánk csak elárulja, hogy belül milyenek vagyunk valójában. Néha hallom, ahogy az emberek tényleg nagyon gonoszul vagy gorombán beszélnek, majd ezt mondják: "Ó, nem is tudom, mi ütött belém. Ez nem jellemző rám.”

Ó, de még mennyire! A szád elárulja, hogy mi van a szívedben. Valakinek a kemény nyelve dühös szívről árulkodik. Ha valaki olyannal találkozol, akinek negatív a nyelve, tudod, hogy a szívében félelem lakik. A kérkedő nyelv bizonytalan szívről árulkodik. Az ítélkező nyelv leleplezi a bűnös szívet. A mocskos nyelv pedig tisztátalan szívet jelképez.

Másrészt, ha olyan valakivel találkozol, aki mindig bátorít másokat, akkor annak boldog szíve van. Ha mindig szelíden beszél, akkor tudod, hogy szerető szíve van. Ha képes kordában tartani a szavait, akkor tudod, hogy békés szíve van.

Elégedett vagy azokkal a szavakkal, amik oly természetesen jönnek ki a szádon? Ha nem, akkor szívátültetésre van szükséged. Új szívre van szükséged! Dávid ezt mondja a Zsoltárok 51,10-ben: "Teremts bennem tiszta szívet, Istenem, és újítsd meg bennem az állhatatos lelket" (NIV).

A harag kezelésének igazi titka Isten ereje, amely belülről változtat meg. A Róma 15,5 szerint: "Az Istentől származó türelem és bátorítás tegye lehetővé, hogy békességben éljetek egymással, Krisztus Jézus akarata szerint" (NCV).

Ha a szíved kiált, az azért van, mert még soha nem kaptad meg teljesen Jézus Krisztussal való kapcsolat melegségét és biztonságát. Jézus a fájó szívet a szeretetével helyettesítheti. Ő törődik a fájdalmaddal, és segíteni fog neked a gyógyulásban, hogy szavaid életre keljenek, és feltárják a Krisztusban rejlő reménységedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Melyik beszéd, - a kemény vagy a szelíd - jön a szádra a legkönnyebben?
  • Hogyan szeretnéd, hogy szavaid hatással legyenek másokra? Min kell változtatnod, hogy ez megtörténjen?
  • Gondolj azokra az emberekre az életedben, akik természetes bátorítók. Mit tanulhatsz tőlük?

Engedd, hogy Jézus meggyógyítsa a szívedet.

Nem számít, mit tettél, vagy hol vagy, Isten készen áll és várja, hogy szeretetével meggyógyítsa sérült szívedet. Csak higgy és fogadd el az üdvösségét.

Készen állsz erre? Íme egy ima, amivel ezt elkezdheted:
"Drága Istenem, azt ígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, akkor minden, amit valaha rosszul tettem, megbocsáttatik, és megismerem életem célját, és egy nap befogadsz engem örök mennyei otthonodba." 
"Megvallom, hogy bűnöket követtem el, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, Jézus meghalt, hogy a bűneimet elvegye, és hogy te feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és követni akarom őt, mint Uramat, a mai naptól fogva. Cseréld fel a fájdalmamat szereteteddel és reményeddel. Vezesd az életemet, és segíts kérlek, hogy teljesítseni tudjam a te akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*Daily Hope by Rick Warren (2023.10.15.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása