Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Összetört szív? Az Úr közel van

2024. május 30. 03:00 - ReveSz

"Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti."  (Zsoltárok 34:19)

To The Man I Give My Heart

Mindannyiunk szíve összetört már valamilyen módon - talán csalódás, félelem, szégyen, elutasítás vagy csúfolódás miatt.

Barátként azt mondanám neked, hogy sajnálom, hogy összetört a szíved. Tényleg sajnálom. Törődöm a fájdalommal, amin keresztülmentél, mert Isten törődik vele. Ő veled együtt szenved. Mit csinált Isten, amikor te sírtál? Ő is sírt.

Valójában a fájdalmadban van Isten a legközelebb hozzád, akár észreveszed, akár nem.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 34:18-ban: "Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.". Hogyan teszi ezt? Úgy ment meg minket, hogy szívátültetést ad nekünk. Ez tulajdonképpen az ő specialitása.

Isten tulajdonképpen azt mondja: "A bűnös szívért olyan szívet adok neked, amely bocsánatot nyert. A haragos szív helyett olyan szívet adok neked, amely tele van békességgel. A szorongó szívért olyan szívet adok, amely bizakodó. A magányos szív helyett szeretettel teli szívet adok neked. A szívért, amely keserű és dühös volt? Olyan szívet adok helyette, amely megbocsátó, szerető és nagylelkű. Hadd végezzek benned szívátültetést. Szabaddá teszlek."

Miért van szükségünk szabadságra? Mert mindannyian rabszolgák vagyunk. Más emberek elvárásainak rabszolgái vagyunk. A múlt emlékeinek rabszolgái vagyunk. A jövőbeli félelmek rabszolgái vagyunk. A jelenlegi nyomás rabszolgái vagyunk. A társadalom véleményének rabszolgái vagyunk, és így tovább és így tovább.

De csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a szívedet Jézus Krisztus előtt, és szíved 100 százalékát neki adod. Mondd ki, mint Dávid a Zsoltárok 119:32-ben: "Parancsolataid útján járok, mert bizakodó szívet adsz nekem".

Abba kell hagynunk Isten lekorlátozását! El sem tudjuk képzelni, mennyi mindent akar tenni az életünkkel. Nyisd meg a szívedet előtte, és engedd, hogy átültesse szíved helyére a sajátját.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan mentett meg téged Isten, amikor lélekben összetörtél?
  • Mikor adott neked Isten szívátültetést, kicserélve a te zaklatott szívedet az övére?
  • Milyen módon korlátoztad Istent? Mi volt ennek a hatása?

 

Követni fogod ma Jézust?

Isten bebizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: "Mert Isten így szerette a világot: Egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3:16 CSB).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd azzal, hogy ezt az egyszerű imát imádkozod: "Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt követni, mint Urat. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha imában befogadtad Jézust az életedbe, kérlek írj nekem erről angolul a Rick@PastorRick.com e-mailcímre. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, ami segít majd a most Jézussal elkezdett utad során.

(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről ahttps://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása