Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amiért ne adjuk fel

2024. január 03. 03:00 - gerbeaud

"A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Gal 6,9)

Ha Isten igaz embere akarsz lenni, meg kell tanulnod, hogyan legyél rugalmas. Ez azt jelenti, hogy amikor elbuksz, akkor felállsz és továbbmész.

Sok olyan tényező okozhat kudarcot, amit nem tudsz befolyásolni. De ha felállsz, ki tudja, milyen pozitív dolgok történhetnek?

A történelemkönyvek tele vannak olyan emberek történeteivel, akik újra és újra elbuktak, de nem adták fel, amíg sikerrel nem jártak.

George Washington tábornok az amerikai forradalomban a britek ellen vívott csatáinak kétharmadát elvesztette. Folyton visszavonult, mert nem volt elég embere, hogy felvegye a harcot a brit hadsereggel. De nem adta fel! Végül megnyerte a háborút, ő lett az Egyesült Államok első elnöke, és az ország atyjának tartják.

Napóleon Franciaország császáraként uralta a kontinentális Európát. De diákként 42. helyen végzett egy 43 fős osztályban. Nem ő volt a legokosabb diák, de katonai zseniként tartják számon, és módszereit ma is sok iskolában tanulmányozzák.

Albert Einstein, minden idők egyik legnagyobb tudósa csaknem ötéves koráig egyetlen szót sem szólt. Az iskolában olyan rosszul teljesített, hogy 16 évesen nem sikerült átmennie a svájci politechnikum felvételi vizsgáján. Ennek ellenére újra feltalálta a tudományt és a matematikát.

Babe Ruth, minden idők egyik legjobb baseballjátékosa 714 hazafutást (home run-t) ütött pályafutása során, amivel majdnem 40 évig tartotta a hazafutás rekordját. De emellett 1330 alkalommal kiesett. Ruth évekig tartotta a legtöbb hazafutás és a legtöbb kiesés (strikeout) rekordját is.

Nem tartom egyiküket sem az istenes élet példájaként. De sokat elértek a világ szemében, mert nem adták fel. Képzeljük el, mit tehet Isten azokkal az igaz nőkkel és férfiakkal, akik tovább haladnak előre és dolgoznak azért, amire Isten elhívta őket.

"A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk" (Gal 6,9).

Folytasd, és ne hagyd, hogy a bukásod végleges legyen! Soha nem tudhatod, hogy Isten mit tehet általad!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen nagy céloktól féltél azért, mert azt hitted, elbuksz?
  • Gondolj néhány példára a Bibliából, akik kudarcot vallottak, mielőtt sikerrel jártak volna. Mit tanulhatsz tőlük
  • Mit jelent igaznak lenni? Szeretnéd, ha igaz emberként ismernének? Miért vagy miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.12.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása