Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan győzzük le a csüggedést?

2024. február 07. 03:00 - gerbeaud

„Ezért tehát, mivel Isten irgalmából ilyen szolgálatban állunk, nem csüggedünk el." (2Kor 4,1 TLB fordítás)

Tudod, hogy Isten szeret téged? Talán sokszor hallottad életed során ezt az igazságot. Ha tudod is ezt, érzed és felismered a szeretetét? Amikor már nem hiszed, hogy Isten szeret, akkor elcsüggedsz. Miért? Mert ilyenkor nem tapasztalod meg az Ő kegyelmét és irgalmát.

A csüggedés legyőzésének legjobb módja, ha arra gondolsz, hogy Isten mennyire szeret téged, és erre az igazságra összpontosítasz.Ezért tehát, mivel Isten irgalmából ilyen szolgálatban állunk, nem csüggedünk el" (2Kor 4,1 TLB fordítás)

Mi az irgalom? Az irgalom az, amikor Isten azt adja neked, amire szükséged van, nem pedig azt, amit megérdemelsz. Irgalom az, amikor Isten ismeri minden múltban elkövetett és jövőbeli hibádat, mégis minden jót megad neked az életben. Isten irgalma az, ami megtart téged, amikor reménytelennek, levertnek vagy csüggedtnek érzed magad.

Sokan, akik már régóta keresztények, nem érzik Isten szeretetét, mert azt hiszik, hogy Isten csak kritizálni tudja őket. De ha a hang, amit hallatsz, mindig negatív, akkor az nem Isten hangja. Isten azért teremtett téged, hogy szeressen! Az életed első számú célja nem az, hogy jót tegyél, még csak nem is az, hogy Istent viszontszeresd. Az életed első számú célja az, hogy engedd, hogy Isten szeressen téged. Ha ezt megteszed, és megtapasztalod az Ő kegyelmét és irgalmát, akkor szabad leszel arra, hogy mindent megvalósíts, amit Ő az életedre eltervezett.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Leggyakrabban milyen körülmények hatnak arra, hogy szerinted Isten hogyan tekint rád?
  • Mit gondolsz, Isten negatív hangon vagy szeretettel szól hozzád gyakrabban? Miért?
  • Milyen módon engeded Istennek, hogy szeressen téged? Mit szeretnél változtatni azon, ahogy erről gondolkodsz?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.01.31.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása