Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy az, akinek Isten teremtett téged!

2024. február 08. 03:00 - Lencsés Tamás

„Nem próbálunk senkit sem becsapni, vagy elferdíteni Isten szavát.”

(2Kor 4,2 NLT fordítás)

 

Semmi sem elkeserítőbb, mint megpróbálni olyasvalaki lenni, aki nem Te vagy.

Amennyiben azért tartasz fenn egy látszatot, mert attól félsz, hogy mások rájönnek, ki is vagy valójában, vagy attól, hogy Isten nem szeret téged, akkor elszalasztod Isten életedre szánt legjobb tervét.

Isten nem áldja meg a hamisítványokat és a szélhámosokat. Ha Isten áldását szeretnéd az életedre, akkor hagyd abba, hogy mások jóváhagyásáért élj, és kezdj el az lenni, akinek Isten teremtett téged. Isten nem azért teremtett, hogy valaki más legyél. Amikor a mennybe kerülsz, nem fogja megkérdezni: „Miért nem voltál inkább olyan, mint a húgod, vagy az a népszerű gyerek, vagy a sikeres barátod?”. Ő azt fogja számonkérni rajtad, hogy hogyan teljesítetted be az életeddel kapcsolatos tervét.

A világnak nincs szüksége belőled vagy bárki másból két darabra. Azonban a világnak szüksége van rád, hogy elvégezd azt a munkát, amit Isten neked szánt a földön. Ő formált téged és egyedülálló képességekkel ajándékozott meg, és mindannyiunk vesztesége, ha valaki más próbálsz lenni, nem önmagad.

Pál apostol azt mondja a Korintusiakhoz írt második levelének 4. fejezetében található 2. versben: „Nem próbálunk senkit sem becsapni, vagy elferdíteni Isten szavát.” (NLT fordítás). Más szóval, nem veszünk fel álruhát vagy hamis maszkot. Nem teszünk úgy, mintha olyasvalaki lennénk, akik nem vagyunk. Nem forgatjuk ki Isten Igéjét. Ehelyett egyszerűen tanítjuk az igazságot, megmutatva mindenkinek, hogy kik vagyunk valójában.

Semmi sem elkeserítőbb, mint megpróbálni mindenkinek megfelelni. Kétszer voltam a Newsweek magazin címlapján, egyszer hősként, egyszer pedig mint egy nagy nulla. Ilyen az élet!

Még Isten sem tud mindenkinek megfelelni. Amikor valaki hóesésért fohászkodik, valaki más kék égboltért imádkozik.

Ha mindig másvalaki próbálsz lenni, mint aki vagy, akkor mindig stresszes leszel, attól fogsz félni, hogy lelepleződsz, és ezáltal hajlamos leszel a csüggedésre.

Ahhoz, hogy legyőzd a csüggedésed, csak légy az, akinek Isten teremtett téged. Nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy Isten megáldjon. Csak légy hiteles.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Isten vagy mások elismeréséért élsz? A hozzád legközelebb álló emberek egyetértenének a válaszoddal vagy sem?
  • Miként okoz stresszt az életedben a másoknak való megfelelés igénye?
  • Miért a hitelesség és a tisztesség az, amit Isten megáld?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.01.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása