Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden hívőnek vannak lelki ajándékai

2024. március 18. 03:00 - papk

 tree-3095683_640.jpg

„Különböző lelki ajándékok vannak, de ugyanaz a Lélek adja őket. A szolgálatnak különböző módjai vannak, és mégis ugyanazt az Urat szolgálják. Különféle munkákat kell elvégezni, de ugyanaz az Isten teremt minden ajándékot minden emberben.” 1Korinthus 12,4-6 (GW fordítás)

Ha tudod, hogy Isten kinek formált téged, akkor tudod, hogy kinek kellene lenned, és elkezdhetsz arra összpontosítani, hogyan használhatnád ki jobban az életedet.

Abban a pillanatban, amikor átléped a határt lelkileg, és elkezded követni Jézust, azt mondod: "Isten útját fogom járni, nem a saját utamat. Hagyom, hogy ő irányítsa az életemet. Isten célját akarom követni, nem az én célomat. Azt fogom tenni, amire engem teremtettek és amire teremtettek".

Amikor megteszed ezt a lépést, Isten négy fő ajándékot is ad neked:

Megbocsátás - A Róma 5,5 szerint: "Mert ennek az egy embernek, Ádámnak a bűne sokakra halált hozott. De még ennél is nagyobb Isten csodálatos kegyelme és a megbocsátás ajándéka sokaknak e másik ember, Jézus Krisztus által" (NLT fordítás). Az első dolog, amit Jézus tesz, hogy eltöröl mindent, amit valaha is rosszul tettél. Minden megbocsátást nyer! Nincs semmi kárhoztatás.

Örök élet - Istennek hosszú távú tervei vannak veled. A Biblia azt mondja a Róma 6,23-ban: "A bűn zsoldja a halál, de Isten ajándéka az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" (NIV fordítás). Soha nem fogod megdolgozni vagy kiérdemelni a mennybe jutásodat. Az egyetlen módja annak, hogy valaha is a mennybe kerülj, az Isten ingyenes ajándéka, amelyet hit által fogadsz el.

A Szentlélek - A Róma 5,5 szerint Isten "adta nekünk a Szentlelket, hogy betöltse szívünket az ő szeretetével" (NLT). Honnan tudod, hogy mikor engeded, hogy Isten éljen az életedben? Amikor a Lélek gyümölcseit testesíted meg: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom.

Különleges képességek - A Bibliában ezeket a különleges képességeket lelki ajándékoknak nevezik, ami megkülönbözteti őket az anyagi vagy fizikai ajándékoktól. A legtöbb hívő ember nem is tudja, hogy vannak lelki ajándékai, nemhogy azt, hogy mik azok. De neked vannak!

A Biblia azt mondja az 1Korinthus 12,4-6-ban: "Különböző lelki ajándékok vannak, de ugyanaz a Lélek adja őket. A szolgálatnak különböző módjai vannak, mégis ugyanazt az Urat szolgálják. Különféle munkákat kell elvégezni, de ugyanaz az Isten teremt minden ajándékot minden emberben.”  (GW fordítás).

Mi a lelki ajándék? Istennek célja van az életeddel, és a lelki ajándékaid azok a felszerelések, amelyeket ő ad neked, hogy megtedd, amire kér téged. Isten soha nem fog olyasmit kérni tőled, amire nem ad neked képességet. Isten abban a pillanatban adja neked a lelki ajándékaidat, amikor elfogadod Krisztust. Nem választhatod meg az ajándékaidat, és nem érdemled ki az ajándékaidat.

Az ajándékaid sem a te hasznodra vannak. A lelki ajándékaid lehetővé teszik számodra, hogy segíts másokon. Más emberek pedig arra használhatják ajándékaikat, hogy segítsenek neked.

Amikor a tanítás szellemi ajándékát használom, akkor megáldalak benneteket. Amikor te használod a lelki ajándékodat, a gyülekezetedben élő emberek is áldást kapnak. Ez olyan, mint egy kirakós játék. Ha egy kirakós darab hiányzik, mi az első dolog, amit észreveszel? Az egyetlen hiányzó darabot. Amikor fejlesztjük és használjuk a lelki ajándékainkat, mindannyian áldottak leszünk.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változtatta meg az életedet az a négy fő ajándék, amelyet Isten minden kereszténynek ad (megbocsátás, örök élet, Szentlélek és különleges képességek)?
  • Tisztában vagy-e az összes lelki ajándékkal, amelyet Isten adott neked? Szánj néhány percet arra, hogy felsorolod azokat a tehetségeket, képességeket, szenvedélyeket és érdeklődési köröket, amelyeket Isten adott neked.
  • Kérd meg Istent, hogy mutassa meg neked, hogyan szeretné, ha használnád az ajándékaidat a gyülekezetedben.

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.11.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása