Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hála Istennek a második lehetőségekért!

2024. április 17. 03:00 - Olajfa

"Milyen jó hálát adni az Úrnak, és zengeni neved dicséretét, ó Felséges, hirdetni reggel szeretetedet, hűségedet minden éjjel." (Zsolt 92,1-2)

Isten szeret második esélyt adni. Gondoljunk csak Jónásra. Isten azt a küldetést adta neki, hogy mondja meg Ninive népének, hogy térjenek meg. Jónás azonban nem szerette Ninivét, és azt akarta, hogy az emberek megtapasztalják Isten ítéletét.

Jónás tehát elfutott Istentől, és egy hal gyomrában végezte.

Isten mégis adott neki egy második esélyt!

Neked is ad egyet. Mit kezdesz ezzel a lehetőséggel?

Élj hálásan

Jónás így reagált, legalábbis eleinte. Valójában már azelőtt hálát adott Istennek, hogy megmentették volna: "Ami engem illet, hálaadással áldozom neked" (Jón 2,9 CSB).

Amikor Isten ad neked egy második esélyt, tedd azt, amit Jónás tett. Ébredj minden nap mélységes hálával azért a lehetőségért, amit Isten adott neked.

A Biblia azt mondja: "Milyen jó hálát adni az Úrnak és zengeni neved dicséretét, ó Felséges, hirdetni reggel szeretetedet, hűségedet minden éjjel." (Zsolt 92,1-2)

Ez nem csak egy egyszeri ima. Ez a hála életmódja. A zsoltáros minden reggel és minden este Isten dicséretét énekelte.

Ha életben vagy, és vér folyik az ereidben, a küldetésed még előtted áll. Nem számít, mi történt a múltban, hálát adhatsz Istennek egy második esélyért, hogy beteljesítsd az életedre vonatkozó tervét.

Érdemes erről énekelni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen konkrét második esélyért lehetsz ma hálás?
  • Hogyan nézne ki, ha hálásabban élnél? Mit csinálnál másképp? Milyen szokások válnának az életed részévé?
  • Szükséged van most egy második esélyre? Tarts bűnbánatot, és beszélj erről Istennel! Aztán döntsd el, hogy minden nap mélységes hálával ébredsz az Isten által adott lehetőségért!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.04.10.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezek a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a "Rövidítések - angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása