Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kis leckék vezetnek a nagy sikerekhez

2024. május 17. 03:00 - gerbeaud

"Ti már ismeritek ... azokat a jeleket és tetteket, amelyeket Egyiptomban vitt véghez." (Mózes ötödik könyve 11,2-3)

Mózes kihozta az izraelitákat Egyiptomból, és elvezette őket a pusztán keresztül az Ígéret Földjére. Ez csak néhány hétig kellett volna, hogy tartson, még nagy tömeggel is. De nekik 40 évükbe telt.

Mi a csudát csináltak? 40 éven át körbe-körbe jártak. Isten egyik próbatételt adta nekik a másik után, és azt kérdezte: "Bíztok-e bennem?". Hét próba volt. Minden alkalommal, amikor elbuktak a próbán, újabb körre küldte őket a pusztában. De még ebben a pusztában sem véletlenül voltak.

Néhányan közületek most is a pusztában vagytok. Emlékezzetek erre: az út az Ígéret Földjére a pusztán keresztül vezet. Át kell mennetek ezen a várakozási időszakon. Át kell mennetek azon a sivatagon. Át kell mennetek azon a száraz időszakon.

A pusztában egy cél érdekében várakozol. És amíg várakozol, fel kell jegyezned a leckéket, amelyeket megtanulsz.

Mózes negyedik könyve (33,2) ezt mondja: "Mózes ugyanis az ÚR parancsára mindig följegyezte, ha továbbindultak a táborhelyeikről".

A Biblia azt is mondja: "Ti már ismeritek, nem úgy, mint fiaitok, akik nem ismerik, mert nem látták Isteneteknek, az Úrnak fenyítését, nagyságát, erős kezét és kinyújtott karját, azokat a jeleket és tetteket, amelyeket Egyiptomban vitt véghez" (Mózes ötödik könyve 11,2).

Vezetsz-e írásos feljegyzést a keresztény életben elért fejlődésedről? Leírsz bármit is? El kell kezdened naplót vezetni, amikor várakozol. A napló más, mint a határidőnapló. A határidőnapló az eseményekről szól, a napló a tanulságokról.

Az élet várakozási időszakaiban a kis leckék vezetnek a nagy sikerekhez. A száraz, nyomasztó és csüggesztő időszakokban megtanult legapróbb leckék közül néhány lesz a kulcsa az életed nagy sikereinek. Az apró leckék nagy sikerekhez vezetnek. Tehát le kell írnod azokat!

A Zsoltárok könyve 119. részének 33. verse egy jó ima, amit imádkozhatsz, amikor a pusztában vagy, és arra vársz, hogy Isten megszabadítson: "Taníts, Uram, rendelkezéseid céljára, hogy megfogadjam azokat mindvégig!"

Mondd neki: "Istenem, nem akarok bolyongani. Taníts meg élni, hogy minél rövidebb idő alatt túl tudjak jutni ezen. Nem akarok 40 évig itt lenni. Nem akarok körbe-körbe járni. Tanítsd meg nekem az élet leckéit, hogy a helyes úton maradhassak és növekedhessek a lelki érettségben."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan nehéz számunkra a várakozás?
  • Mit tanultál életed várakozási időszakaiból?
  • Miért fontos, hogy emlékezz arra, hogyan gondoskodott Isten rólad a pusztában?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása