Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istenben bízz és ne a bankszámládban!

2024. szeptember 06. 03:00 - gerbeaud

"Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk." (Pál első levele Timóteushoz 6,17)

Az egyetlen teremtmény, amelyik aggódik, az az ember. A növények nem aggódnak. Az állatok nem aggódnak. Csak az emberek viselkednek úgy, mintha nem lenne mennyei Atyánk. Amikor a pénzügyeid miatt aggódsz, alapvetően azt mondod: "Szerintem Isten hazudik. Nem hiszem, hogy tényleg ki fogja elégíteni a szükségleteimet." Pedig Isten megteszi ezt - ha teljesíted a feltételeket.

Amikor gyerek voltam, odamentem apámhoz, és azt mondtam: "Apa, szükségem van egy kis pénzre”. Soha, egyetlen egyszer sem gondoltam arra, míg felnőttem, hogy „Honnan fogja megszerezni?". Soha nem aggódtam emiatt.

Az aggódás valójában az ateizmus egyik formája. Minden alkalommal, amikor aggódsz, alapvetően azt mondod: "Nem hiszem, hogy van egy Isten, aki gondoskodik rólam." Ha keresztény vagy és aggódsz, akkor úgy viselkedsz, mint egy árva. Úgy viselkedsz, mintha nem lenne mennyei Atyád, aki már újra és újra megígérte a Szentírásban, hogy kielégíti a szükségeidet, ha hiszel neki, és azt teszed, amit javasol neked.

Máté 6,33 szerint: "Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.

Amíg van olyan valami, amit jobban szeretsz Istennél, akkor az a dolog aggodalom forrása lesz, - mert azt elveszítheted.

A bankszámlád nem ad biztonságot, akármilyen nagy is legyen az. A Biblia azt mondja Pál Timóteushoz írt első levelében a 6. fejezet 17. versben: "Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk."

Helyezd a reményedet Istenbe, mert ő vállalja a felelősséget a szükségleteidért, ha bízol benne!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Van valami, amit jobban szeretsz Istennél? A válaszod mindenki más számára nyilvánvaló az életmódod alapján?
  • Gazdasági recesszió vagy anyagi szükség idején miben vagy kiben bízol?
  • Mit tehetsz másképp, amikor elkezdenél aggódni?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2024.08.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása