Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Közösségre van szükséged a szellemi és lelki növekedéshez

2024. szeptember 19. 03:00 - Besther

pixel-cells-3704044_1280.png

"Segítsük egymást azzal a hittel, amink van. A ti hitetek segít nekem, az én hitem pedig segít nektek."(Róm. 1,12, NCV)

Egyedül nem tudsz felnőni a szellemi és lelki érettségre. Megpróbálhatod, de magányos leszel, gyenge, és szellemben, lélekben erőtlen. Viszont minél inkább bevonsz más embereket az életedbe, olyanokat, akik erősek az Úrban, annál inkább növekedni fogsz a szellemi-lelki érettségben.

A szellemi-lelki növekedés mindig kapcsolatokban történik. Együtt jobbak vagyunk!

A Biblia azt mondja, "Segítsük egymást azzal a hittel, amink van. A ti hitetek segít nekem, az én hitem pedig segít nektek." (Róm. 1,12, NCV)

A Bibliában 56-szor fordul elő az "egymást" kifejezés, például szeressétek egymást, vigyázzatok egymásra, segítsétek egymást, bátorítsátok egymást, imádkozzatok egymásért, osszátok meg egymással stb. Mindezeket csak akkor tudjuk megtenni, ha egy kis csoporthoz vagy közösséghez tartozunk. 

Isten úgy teremtett meg minket, hogy kapcsolódnunk kell az Ő családjához, hogy fejlődni tudjunk.

A legfontosabb, amit Isten akar, hogy megtanulj az életben az, hogy hogyan szeresd Őt és az embereket. Az ok, amiért talán nem akarsz egy kis csoporthoz tartozni, éppen az az ok, amiért szükséged van rá. Talán  azt gondolod, "de ott lehetnek olyanok, akik nem értenek egyet velem, vagy olyanok, akik hamar dühösek lesznek." De pont szükséged van ezekre az emberekre! Az életedben szükség van olyan emberekre, akik másként gondolkodnak, akik kihívást jelentenek az énközpontúságodnak, akik megtanítanak arra, miként legyél nagylelkű, és arra, hogy gondolj másokra is. 

Néhány ember sose nő fel. Ők azt gondolják, hogy minden róluk szól, és mindig a saját időbeosztásukat, a saját szükségleteiket, a saját problémáikat tartják szem előtt, illetve azt, ami nekik fontos. Gyakran ezek azok az emberek, akik nem hajlandóak megnyílni egy közösségben. Ha viszont az élet lényege az, hogy megtanulj szeretni, akkor ki kell löknöd magad a komfortzónádból és be kell lépned olyan emberek közé, akik támogatnak és bátorítanak téged abban, hogy teljesítsd a küldetésed.

Csak közösségben tudunk növekedni.

"Törődjünk egymással, segítsük egymást szeretetet adni és jót cselekedni. Ne adjuk fel a szokásunkat, hogy összejövünk, ahogy néhányan teszik. Ehelyett bátorítsuk egymást még inkább." (Zsid. 10,24-25 GNT ford.)

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Valami visszatart attól, hogy egy kisebb csoportnak (egy házicsoportnak) tagja legyél? Mit mutat ez meg egy hiteles bibliai közösség iránti igényedről?
  • Ha nem tudsz egy kisebb csoporthoz kapcsolódni, akkor milyen más módon tudsz közösséget teremteni más keresztényekkel, hogy segítsenek neked növekedni?
  • Hogyan mutatta meg Jézus azt, hogy fontos közösségben élni Isten családjával?

Isten azt akarja, hogy az Ő örökkévaló családjához tartozz!

Nem számít, hogy mit tettél vagy honnan jössz, helyed van Isten örökkévaló családjában, amely készen áll és vár téged. A meghívás érvényes, az ajtó nyitva áll. Te csak higgy és fogadd el.

Bízz Isten jellemében és az Ő kegyelmében. Valld meg a bűneidet és kérd Isten bocsánatát. Fogadd el azt, amit Jézus ígért, hogy az üdvösség ingyen van és elnyerhető mindenki számára, aki elfordul a bűneitől és elkötelezi magát arra, hogy követi Őt mint Urát és Megváltóját. Kérd alázatosan Istent, hogy fogadjon be örökkévaló családjába.

Készen állsz? Kezdd ezzel az egyszerű imával: "Drága Istenem! Tudom, hogy amikor meghalok, számot kell adnom neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját elképzeléseim és terveim szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól kezdve ne így legyen. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd akarok fordulni. 

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért, ami rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a bocsánatodat. Tudom, hogy csak a kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehetnék elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vállaltad és elfogadhatóvá tettél a mennyország számára. Alázatosan kérlek, hogy ments meg engem. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy megtartod ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.12.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása