Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Egymással járni

2010. július 11. 03:00 - FodorImi

 

 

Most pedig, épp úgy, ahogy elfogadtátok Krisztus Jézust, mint Uratokat, ugyanúgy kell követnetek is őt (mint Uratokat)! Kolossé 2:6-7 (fordítás – NLT)

"Isten nem szereti, utálja az egyedüllétet, és a közösség Isten megoldása az egyedüllétre. Mikor másokkal együtt haladunk, együtt járunk, olyan közösséget találunk, ahol megtanuljuk, hogyan szeressünk."

A Biblia gyakran hasonlítja az életet a járáshoz, mert az élet egy utazás, nem mozdulatlan üldögélés. Végig az Újszövetség azt mondja, járjunk bölcsességben, szeretetben, világosságban és engedelmességben. Azt mondja, járjunk olyan módon, ahogyan Jézus is járt. Azt is mondja, járjunk más emberekkel közösségben. Itt van három ok, miért járjuk az életet másokkal együtt:

Biztonságosabb

Mentél keresztül valaha egyedül éjszaka egy sötét sikátorban, vagy utaztál egy elhagyatott vidéki úton? Egy kicsit rémisztő. Azonban ha egy másik személy van veled, rögtön biztonságosabbnak érzed.

Támogatást kapsz

Az élet nem egy 60 m-es rövidtávfutás, hanem maraton. Más emberekkel együtt járva kapsz energiát, hogy folytatni tudd egészen végig.

Észszerűbb

Többet tanulsz másokkal közösségben járva, mint egyedül. Ha egyedül mégy rossz irányba, lehet, sosem veszed észre. Ha azonban van melletted egy barát, egyikőtök valószínűleg felismeri, hogy elvétetted az utat, és meg kell találnod a helyes irányt.

Néhány fontos leckét is más emberekkel közösségben járva tanulunk meg. Hogyan jöjjünk ki másokkal, hogyan működjünk együtt velük.

Azt is megtanuljuk, hogyan szeressünk. 1.Mózes 2:18 azt mondja: „Nem jó az embernek egyedül”  Isten nem szereti, utálja az egyedüllétet, és a közösség Isten megoldása az egyedüllétre. Mikor másokkal együtt haladunk, együtt járunk, olyan közösséget találunk, ahol megtanuljuk, hogyan szeressünk.

Más emberekkel való közösség tanít meg a vendégszeretetre is. 1.Péter 4:9 azt mondja: „Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül.” Mivel zúgolódsz? Mi a kifogásod, miért nem nyitod meg otthonod a barátaid előtt?

Lehet, azt mondod, hogy az otthonod piszkos. Rendben van, takarítsd ki!

Vagy talán az a kifogásod, hogy az otthonod nem elég nagy.

Tudsz három embernek helyet adni? Jézus azt mondja: „ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.” (Máté 18:20)

Mindnyájunknak vágyódása van, hogy tartozzon valakihez, mert Isten közösségre teremtett minket. Mikor más keresztyénekkel vagy közösségben, azt találod, hogy ez a vágyad beteljesült.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010.07.04) 

Szólj hozzá!
Címkék: közösség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása