Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyógymód a halogatásra

2010. augusztus 27. 03:00 - Lilla:)

 „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” Filippi 4:13.

 
A Biblia öt módot mutat nekünk arra, hogy el tudjuk hagyni a halogatást.
 
1. Ne találj ki kifogásokat! „Ezt mondja a rest: Oroszlán van odakinn, megöl engem a szabadban.” / „A lusta ember tele van kifogásokkal.” (Péld. 22:13. LB-fordító) Az ilyen napokon mit mondasz, mit fogsz csinálni? Mire találsz kifogásokat? Az első számú kifogás, amit hallok: „Majd megcsinálom, mikor a dolgok lecsitulnak.” A dolgok azonban nem csitulnak le. Döntést kell hoznod, hogy mi a fontosabb.
 
2. Kezdd el ma! Nem a következő hónapban, jövő héten vagy holnap. „Olyan az Úr kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, amerre akarja.” / „Sose dicsekedj a holnappal. Nem tudhatod, hogy mi történik addig.” (Péld. 21:1. GNT-fordító) Egyikünknek sem biztos a holnapja.
 
Szeretném, ha leírnál három dolgot, amiről tudod, hogy Isten szeretné, hogy megtedd. Legyen az egy-egy dolog a következő három területre vonatkozóan: a családod, a magánéleted, és a karriered. Válassz e közül a három közül és döntsd el, hogy elkezded még ma. Még akkor is, ha csak napi tizenöt percet tudsz vele foglalkozni, csináld! Sokkal jobban fogod érezni magad!
 
3. Állíts fel egy ütemtervet! A Példabeszédek 13:16 mondja: „Minden eszes ember okosan cselekszik, de az esztelen bolondságot terjeszt.” / „Az okos ember előre tervez. A bolond nem.” (LB-fordító) Ha elmulasztod a tervezést, bukást tervezel. Jelölj ki bizonyos rövid időszakokat a heted során azokra a dolgokra, amiket meg kell tenned. Mindegy, hogy mi az, írd be a naptáradba! Ha valami nagy dolog, akkor bontsd kis részekre. Törd kis falatokra.
 
4. Nézz szembe a félelmeiddel! Utáljuk elismerni, hogy vannak félelmeink, mert azok a gyengeség jelei, de a félelem az emberieség jele is. Csak a bolondok nem félnek. Már hallhattad, hogy „a bátorság nem a félelem hiánya, ez visz minket előre a félelmeink ellenére.”
 
A Biblia azt mondja, nincs semmi, amit ne tudnál megtenni Krisztus segítségével, aki erőt ad neked.
 
5. Arra koncentrálj, amit el akarsz érni, ne a fájdalomra! Kevés dolog van az életben ami könnyű. Át kell vergődnöd a nehézségeken és a célra tekinteni a fájdalmon túl. Koncentrálj arra, milyen jól fogod magad érezni, mikor befejezed a feladatot!
 
A Galata 6:9 mondja: „A jó cselekvésben pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” 
 
Ne azt kérdezd, hogy „mit szeretnék csinálni?”. Inkább azt, hogy „Isten mit akar, hogy megtegyek?”
 
Jézus sosem mondta, hogy az élet könnyű lenne. Lesznek áldozatok és kötelezettségek, de óriási jutalom vár, amikor megtettük azt, amire Ő elhívott minket.
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2010. augusztus 20.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása