Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha SIKERES akarsz lenni, szánd oda Isten céljaira a munkádat!

2010. december 05. 00:05 - PokéManó

"Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid." (Példabeszédek 16:3)

Az elmúlt hét során áttekintettük, hogyan tapasztalhatjuk meg Isten áldását a munkánkon. Ma elérkeztünk a "SIKERES" mozaikszó legutolsó betűjéhez: "Szánd oda Isten céljaira a munkádat!" Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldjon valamit az életedben, először is add azt oda neki. Szánd oda, tedd félre szent áldozatként, és Isten meg fogja áldani.

1. Sokat számít a lelkesedés!
2. Istennek dolgozol valójában!
3. Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
4. Emberekkel dolgozol együtt - törődj velük!
5. Remekelj! - szárnyald túl az elvárásokat!
6. Egyre szélesebb körű szakértelem - a siker kulcsa!
7. Szánd oda Isten céljaira a munkádat!

Lelkipásztorként az vágyam, hogy sikeres legyél az életedben. Nyilvánvalóan nagyon fontos a szellemi értelemben vett siker, de emellett ugyanezt kívánom neked a munkádban is. Annak örülnék, ha munkádon keresztül is Isten dicsőségéről tudnál tanúskodni ott, ahová Isten helyezett.

Ha az üzleti tevékenységedet is odaszánod Krisztusnak, ő részt fog venni a döntéseidben. Megmondja majd, hogy mit tegyél. Tagja lesz a céged vezetőségének, és övé lesz a dicsőség a sikerekért.

"Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!" (2 Korinthus 5:20)

Mint ahogy én a Saddleback Gyülekezet szolgálója vagyok, te is éppen úgy gyülekezeti szolgálatban vagy - a munkahelyeden! Az a feladatod, hogy Jézus nagykövete legyél a körülötted élő emberek felé. Volt a televízióban a Clairol hajfestéknek egy reklámja, amely így szólt: "Csak a fodrászod tudja biztosan." A hitedet viszont ne tartsd titokban - ne Isten legyen az egyetlen, aki tud róla! Fontos, hogy a többi ember is tisztában legyen azzal, hogy hívő vagy.

Minden áldást, amivel Isten betölti az életedet - a karrieredben, a vállalkozásodban, a pénzügyeidben, a családodban, az egészségedben - ezt mind Jézus Krisztus miatt kapod.

"Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban." (Efézus 1:3)

Az elmúlt héten ünnepeltük a Hálaadás napját az Egyesült Államokban - ezért is szeretném, hogy szánj most időt arra, hogy megköszönd Istennek mindazt az jót, amivel megáldotta az életedet. Arra bátorítalak, hogy add oda neki a munkádat is. Szánd oda ezt a területet, és imádkozz azért, hogy az elmúlt héten tanult hét elemet alkalmazva "SIKERES" legyél minden nap. Így Istenről teszel majd tanúságot, és megtapasztalod az áldásait az életedben.

Rick Warren, Daily Hope, 2010. november 28.

Szólj hozzá!

Fejleszd a képességeidet, hogy SIKERES legyél a munkádban

2010. december 04. 03:00 - Rigeri

Aki szert tesz okosságra, szereti életét, aki hű marad a tudáshoz, az jól jár. (Péld. 19:8)

Ha sikeres akarsz lenni az életben, nem szabad abbahagyni a tanulást az iskoláid befejezése után sem. Minden vezető egyben tanuló is, és neked is állandóan tanulnod kell, egészen életed végéig. Amikor ugyanis már nem fejlődsz tovább, nem járulsz hozzá a munkahely növekedéséhez sem, ahol dolgozol.

A SIKER-akrosztikonunk bővítéséhez itt van tehát a hatodik jó tanács:

1. Sokat számít a lelkesedés!
2. Istennek dolgozol valójában!
3. Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
4. Emberekkel dolgozol együtt -- törődj velük!
5. Remekelj! -- szárnyald túl az elvárásokat!
6. Egyre szélesebb körű tudás és szakértelem -- a siker kulcsa!


A Prédikátor könyvében (10:10) ezt olvashatjuk: "Ha életlen a fejsze és nem köszörülik meg, akkor nagyobb erőt kell kifejteni. A bölcsesség előnye a siker". (angolban: a hozzáértés sikert hoz.) Fontos, hogy minél nagyobb hozzáértéssel végezzük a munkánkat, hogy élesítsük a fejszénket. Ha ezt tesszük, nem vesztegetjük el az időnket. Hogyan élesítjük a fejszénket? Úgy, hogy tudást töltünk a fejünkbe: könyvet olvasunk,  meghallgatunk egy előadást, beiratkozunk egy tanfolyamra, vagy eljárunk istentiszteletekre. Ha állandóan tanulsz, Isten számára lehetőséget adsz arra, hogy tágítsa a látókörödet.

"Tégy magadnak jót, és tanulj, amennyit csak tudsz, aztán emlékezz arra, amit tanultál, és sikeres leszel." (Péld. 19:8) Az életben a legtöbb problémát úgy lehet megoldani, ha az ember tanul, bővíti a képességeit. Tehát tanulj, amennyit csak tudsz.

Én pédául a gyülekezetemben mindenkit arra buzdítok, hogy jegyzeteljen a prédikációim alatt. Tudod-e, hogy ha nem teszed, 72 órán belül 95 százalékát elfelejted annak, amit hallottál? Úgyhogy lehet, hogy nagyon szellemi embernek fogsz tűnni, ha nem jegyzetelsz, de amit teszel, az nem okos dolog.

Ezt csak azért mondom, mert Isten engem is megtanított valamire fiatalabb koromban. Egyik nap a Máté 7:6-ot olvastam, ami úgy szól, hogy "ne szórjátok oda gyöngyeiteket a disznóknak", és Isten ezt kérdezte tőlem: "Rick, mit gondolsz, kik a disznók?". Én arra gondoltam, hogy biztosan a farizeusok, de Isten ezt mondta: "Nem, te vagy a disznó, mert nem törődsz azzal, hogy le is írd, amit mondok neked." És ez tényleg így volt, ugyanis hosszú éveken keresztül soha nem jegyzeteltem istentiszteletek alatt. A pásztor minden vasárnap bölcsességek gyöngyszemeit szórta közénk, és ezek mind leperegtek rólam, és amit hallottam, szinte azonnal el is felejtettem. Tanulj, amennyit csak tudsz, emlékezz arra, amit tanultál, és látni fogod, hogy Isten megáldja a munkádat.

Szólj hozzá!

Szárnyald túl az elvárásokat, és SIKERES leszel a munkádban!

2010. december 03. 03:00 - FodorImi

 „Szolgák, tegyétek meg, amit földi uraitok parancsolnak, és ne csak a minimumot tegyétek, amit elvárnak tőletek. Adjátok a legjobbat, a legtöbbet, ami tőletek telik.” Kolossé 3:22 (MSG – szabad fordítás)

Ha azt szeretnéd, hogy a munkádat Isten megáldja, akkor túl kell szárnyalnod az elvárásokat. Nem számít, hogy mi a feladatod, lehetsz kamionsofőr, ügyvéd, szakács vagy tanító, tégy többet, mint a minimum, ne csak annyit, amit még éppen elnéznek neked.
 

  1. Sokat számít a lelkesedés!
  2. Istennek dolgozol valójában!
  3. Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
  4. Emberekkel dolgozol együtt –  törődj velük!
  5. Remekelj! – szárnyald túl az elvárásokat!

Isten azt akarja, hogy menj túl azon, ami megszokott, múld felül azt, amit megkövetelnek tőled. A mai igénk azt mondja, hogy szárnyald túl a főnököd elvárásait, szárnyald túl a vevőid elvárásait. Az ilyen munkát megáldja Isten.

A középszerűség kultúrájában élünk. Hányszor panaszkodunk a silány munka, a rossz kiszolgálás, a gyenge minőség miatt? Az amerikaiak büszkék szoktak lenni az iparukra, de ez manapság épp, hogy csak elmegy. Olyan sok ember van, aki csak eltölti az idejét, épp csak teljesíti a minimum követelményeket, a lehető legkisebb erőfeszítést teszi, nem töri magát.

Ezek a rossz hírek, de a jó hír, hogy ez nagyon megkönnyíti, hogy kitűnj a munkában. Bármikor dicsekedhetsz a munkáddal, ha elhatározod, hogy többet teszel, mint amit elvárnak, és a csúcsra emelkedhetsz.

Kétféle büszkeség van. Galata 6:4 azt mondja: „Mindenki a saját cselekedetit vizsgálja meg, akkor mindenki önmagával dicsekedhet, anélkül, hogy másvalakihez hasonlítaná magát” (NIV – szabad fordítás) Látjátok a különbséget? Az egyik fajta büszkeség önközpontú, másokhoz hasonlító, amikor megpróbálod magadat mások fölé emelni. Ez a büszkeség bűnös. Büszke lehetsz azonban, ha magadat önmagadhoz hasonlítod, és fejlődést mutatsz.

Sőt, a személyes büszkeségen túl, nekünk azért kell többet teljesítenünk a munkánkban, mert mi Jézus Krisztust képviseljük a körülöttünk levők számára, és Jézus azt mondja: „Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre.” (Máté 5:41) Tégy többet, mint amit elvárnak tőled, és figyeld, amint Isten megáldja.
 

 
(Rick Warren - Daily Hope 2010.11.26)

Szólj hozzá!

Törődnöd kell másokkal, ha SIKERES akarsz lenni

2010. december 02. 03:00 - Lilla:)

„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!”
I. Korinthus 16:14.
Egyike a legfontosabb dolgoknak ahhoz, hogy a munkád Isten támogatásával folyjon, ha foglalkozol az emberekkel, akikkel együtt dolgozol. Még akkor is amikor irritálnak, akkor is mikor nem kedvelnek téged, akkor is amikor kicsúfolnak, akkor is amikor lenéznek azért, mert keresztény vagy, te akkor is a barátjuk kell hogy legyél.
 
Sokat számít a lelkesedés!
Istennek dolgozol valójában!
Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
Emberekkel dolgozol együtt - törődj velük!
 
Hogy miért olyan fontosak ezek a sikerhez? Mert az élet első számú leckéje, az elsődleges ok, amiért Isten teremtett téged erre a földre az az, hogy megtanulj szeretni. Isten a szeretet és azt akarja, hogy hozzá hasonlóvá válj.
 
Könnyű azokat az embereket szeretni, akiket kedvelsz, akikkel könnyen kijössz. Tehát ha Isten meg akar tanítani az igazi szeretetre, akkor vedd észre, hogy kellemetlen embereket fog köréd helyezni.
 
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (I. Korinthus 16:14.) „Minden dolgotok” – az irodában, a kocsiban, egy üzleti úton, akárhol. A jó hír az, hogy ez valójában nem olyan nehéz. Könnyű alábecsülni az erejét egy kedves szónak, egy barátságos mosolynak, egy háton veregetésnek, egy őszinte dicséretnek, egy bátorító szónak és egy figyelmes, hallgató fülnek.
 
Sok ember életét láttam megváltozni, amiatt, hogy valaki időt szánt arra, hogy odafigyeljen rájuk. Nincs olyan ember ezen a bolygón aki ne éhezné a figyelmet. Viszont nehéz olyan embert találni, aki törődik másokkal. Pál apostol mondja: „Mert nincs mellettem hozzá (Timóteushoz) hasonló lelkületű, aki olyan őszintén törődne ügyeitekkel” (Filippi 2:20.) Ez úgy hangzik mint a munkahelyed? Vagy ott mindenki csak a saját érdekeit nézi, és nem Jézus Krisztusét? Akik igazán törődnek másokkal, azok igazán odafigyelnek másokra.
 
Az embereknek szüksége van a megerősítésre, a figyelemre, a szeretetre. Tanulj meg törődni az emberekkel, akikkel dolgozol, és mutasd meg nekik Isten szeretét! „Teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel” (Efézus 4:2.)
(Daily Hope by Rick Warren, 2010. november 25.)
Szólj hozzá!

Légy SIKERES – Koncentrálj a jellemed fejlődésére!

2010. december 01. 00:05 - dlkyra

 

De nemcsak ennek örülünk, hanem a megpróbáltatásoknak is, amelyeket ki kell állnunk. Miért? Mert tudjuk, hogy ezek türelmes kitartást fejlesztenek ki bennünk. A türelmesség eredménye a kipróbált jellem, abból pedig reménység származik. Róm 5:3-4 (Egyszerű fordítás)
 
Bármilyen állásnál, amit valaha is megkaphatsz, sokkal fontosabb, hogy a munkád nyomán te magad milyenné formálódsz. Tehát, éppen ezért, hogy sikeres lehess a munkádban, koncentrálj a jellemed fejlődésére!
 
Jegyezd meg, ahhoz, hogy SIKERES légy:
Sokat számít a lelkesedés!
Istennek dolgozol valójában!
Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
 
Az állásodat nem viszed magaddal a mennybe. Elismerésül kapott aranyórákat vagy kitüntetéseket sem vihetsz magaddal. Egyedül önmagadat viszed, tehát jó lenne, ha a jellemed épülne. Hiszen Istent sokkal jobban érdekli az, hogy kivé válsz, mint az, amit teszel.
 
Nézzük meg újra a mai bibliaverset, mert sokan tévedésben élnek a kísértéssel kapcsolatban. Úgy vélik, ha megtérnek, kísértésekkel nem találkoznak többé.
Fontos észrevenned, hogy sosem fogod kinőni a kísértést. Sőt valójában minél közelebb vagy Istenhez, annál inkább a Sátán ellensége leszel, aki még inkább igyekszik majd téged kísérteni. A jó hír viszont az, hogy jóval nagyobb erőt kaptál, azért, hogy ellenállhass.
 
Amikor a munkád során vesznek körül a kísértések – legyél goromba, húzd fel magad, légy büszke vagy mohó – jusson eszedbe, hogy minden egyes kísértés nem csak arra lehetőség, hogy a jót válaszd, hanem arra is, hogy fejlődjön a jellemed.
 
Például, ha egy idegesítő munkatársaddal találkozol, az lehet számodra kísértés, hogy összevessz azzal az emberrel. A Bibliában viszont azt olvassuk, hogy áldjuk azokat, akik átkoznak minket, és imádkozzunk azokért, akik bántanak minket. Tehát ahelyett, hogy felidegesítenéd magad, használd a lehetőséget úgy, hogy Istent dicsőítse.
 
Imádkozz így: „Uram, köszönöm neked ezt az embert, arra kérlek, hadd legyen egy jó napja. Imádkozom azért, hogy megismerjen téged, és hogy áldd meg őt.” Ha így teszel, két dolog fog történni:
 
Először is, a Sátánt felbosszantod azzal, hogy Isten dicsőül meg. Minél többször Istent dicsőíted meg, annál kevésbé fogja a Sátán ugyanazt kísértésként felhasználni.
Másodszor, észre fogod venni, hogy amint Isten szavát valóra váltod, az életedben természetes módon fejlődik az istenfélő jellem.
 
Daily Hope by Rick Warren (24 November 2010)
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása