Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy SIKERES – Koncentrálj a jellemed fejlődésére!

2010. december 01. 00:05 - dlkyra

 

De nemcsak ennek örülünk, hanem a megpróbáltatásoknak is, amelyeket ki kell állnunk. Miért? Mert tudjuk, hogy ezek türelmes kitartást fejlesztenek ki bennünk. A türelmesség eredménye a kipróbált jellem, abból pedig reménység származik. Róm 5:3-4 (Egyszerű fordítás)
 
Bármilyen állásnál, amit valaha is megkaphatsz, sokkal fontosabb, hogy a munkád nyomán te magad milyenné formálódsz. Tehát, éppen ezért, hogy sikeres lehess a munkádban, koncentrálj a jellemed fejlődésére!
 
Jegyezd meg, ahhoz, hogy SIKERES légy:
Sokat számít a lelkesedés!
Istennek dolgozol valójában!
Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
 
Az állásodat nem viszed magaddal a mennybe. Elismerésül kapott aranyórákat vagy kitüntetéseket sem vihetsz magaddal. Egyedül önmagadat viszed, tehát jó lenne, ha a jellemed épülne. Hiszen Istent sokkal jobban érdekli az, hogy kivé válsz, mint az, amit teszel.
 
Nézzük meg újra a mai bibliaverset, mert sokan tévedésben élnek a kísértéssel kapcsolatban. Úgy vélik, ha megtérnek, kísértésekkel nem találkoznak többé.
Fontos észrevenned, hogy sosem fogod kinőni a kísértést. Sőt valójában minél közelebb vagy Istenhez, annál inkább a Sátán ellensége leszel, aki még inkább igyekszik majd téged kísérteni. A jó hír viszont az, hogy jóval nagyobb erőt kaptál, azért, hogy ellenállhass.
 
Amikor a munkád során vesznek körül a kísértések – legyél goromba, húzd fel magad, légy büszke vagy mohó – jusson eszedbe, hogy minden egyes kísértés nem csak arra lehetőség, hogy a jót válaszd, hanem arra is, hogy fejlődjön a jellemed.
 
Például, ha egy idegesítő munkatársaddal találkozol, az lehet számodra kísértés, hogy összevessz azzal az emberrel. A Bibliában viszont azt olvassuk, hogy áldjuk azokat, akik átkoznak minket, és imádkozzunk azokért, akik bántanak minket. Tehát ahelyett, hogy felidegesítenéd magad, használd a lehetőséget úgy, hogy Istent dicsőítse.
 
Imádkozz így: „Uram, köszönöm neked ezt az embert, arra kérlek, hadd legyen egy jó napja. Imádkozom azért, hogy megismerjen téged, és hogy áldd meg őt.” Ha így teszel, két dolog fog történni:
 
Először is, a Sátánt felbosszantod azzal, hogy Isten dicsőül meg. Minél többször Istent dicsőíted meg, annál kevésbé fogja a Sátán ugyanazt kísértésként felhasználni.
Másodszor, észre fogod venni, hogy amint Isten szavát valóra váltod, az életedben természetes módon fejlődik az istenfélő jellem.
 
Daily Hope by Rick Warren (24 November 2010)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása