Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szárnyald túl az elvárásokat, és SIKERES leszel a munkádban!

2010. december 03. 03:00 - FodorImi

 „Szolgák, tegyétek meg, amit földi uraitok parancsolnak, és ne csak a minimumot tegyétek, amit elvárnak tőletek. Adjátok a legjobbat, a legtöbbet, ami tőletek telik.” Kolossé 3:22 (MSG – szabad fordítás)

Ha azt szeretnéd, hogy a munkádat Isten megáldja, akkor túl kell szárnyalnod az elvárásokat. Nem számít, hogy mi a feladatod, lehetsz kamionsofőr, ügyvéd, szakács vagy tanító, tégy többet, mint a minimum, ne csak annyit, amit még éppen elnéznek neked.
 

  1. Sokat számít a lelkesedés!
  2. Istennek dolgozol valójában!
  3. Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
  4. Emberekkel dolgozol együtt –  törődj velük!
  5. Remekelj! – szárnyald túl az elvárásokat!

Isten azt akarja, hogy menj túl azon, ami megszokott, múld felül azt, amit megkövetelnek tőled. A mai igénk azt mondja, hogy szárnyald túl a főnököd elvárásait, szárnyald túl a vevőid elvárásait. Az ilyen munkát megáldja Isten.

A középszerűség kultúrájában élünk. Hányszor panaszkodunk a silány munka, a rossz kiszolgálás, a gyenge minőség miatt? Az amerikaiak büszkék szoktak lenni az iparukra, de ez manapság épp, hogy csak elmegy. Olyan sok ember van, aki csak eltölti az idejét, épp csak teljesíti a minimum követelményeket, a lehető legkisebb erőfeszítést teszi, nem töri magát.

Ezek a rossz hírek, de a jó hír, hogy ez nagyon megkönnyíti, hogy kitűnj a munkában. Bármikor dicsekedhetsz a munkáddal, ha elhatározod, hogy többet teszel, mint amit elvárnak, és a csúcsra emelkedhetsz.

Kétféle büszkeség van. Galata 6:4 azt mondja: „Mindenki a saját cselekedetit vizsgálja meg, akkor mindenki önmagával dicsekedhet, anélkül, hogy másvalakihez hasonlítaná magát” (NIV – szabad fordítás) Látjátok a különbséget? Az egyik fajta büszkeség önközpontú, másokhoz hasonlító, amikor megpróbálod magadat mások fölé emelni. Ez a büszkeség bűnös. Büszke lehetsz azonban, ha magadat önmagadhoz hasonlítod, és fejlődést mutatsz.

Sőt, a személyes büszkeségen túl, nekünk azért kell többet teljesítenünk a munkánkban, mert mi Jézus Krisztust képviseljük a körülöttünk levők számára, és Jézus azt mondja: „Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre.” (Máté 5:41) Tégy többet, mint amit elvárnak tőled, és figyeld, amint Isten megáldja.
 

 
(Rick Warren - Daily Hope 2010.11.26)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása