Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne halogasd az újrakezdést!

2023. szeptember 17. 03:00 - csmsdvd

cselekves.jpg

„Jézus mondta: >>Ne halogass! Ne nézz hátra! Az Isten országát nem lehet holnapra halasztani. Ragadd meg a napot!<<” (Lk 9,62 MSG fordítás)

Márk evangéliumának 10. fejezetében Jézust nagy sokaság követte, amikor elhagyta Jerikót. Egy vak férfi, akit Bartimeusnak hívtak, az út mellett koldult. Amikor Bartimeus meghallotta, hogy Jézus a közelben van, kiabálni kezdett: „Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!” (Mk 10,47)

Aznap reggel, amikor Bartimeus felkelt, fogalma sem volt arról, hogy aznap Jézussal fog találkozni. Valószínűleg azt gondolta, hogy ez is egy olyan átlagos nap mint a többi, ugyanazon a helyen, ugyanúgy könyörög segítségért, ugyanaz a helyzet.

Azonban, egyszer csak ott volt Jézus. Bartimeusnak nem volt ideje felkészülni erre, vagy átgondolni reakcióját. Egyetlenegy esélye volt. Úgy döntött megragadja a pillanatot. Úgy döntött nem késlekedik, nem halogat. Megteszi - azonnal.

Ez így, nálad is egy új élet kezdésének mintája lehet: bármit is akarsz megtenni, tedd meg most. Ne mondd azt: „Jövőre kezdem”, vagy „Jövő hónaptól változtatok a dolgokon”, vagy „Majd holnaptól ez a dolog fontos lesz számomra.” Most vagy soha! Ragadd meg a pillanatot!

Minden nap kapunk egy lehetőséget egy új kezdésre, de nem élünk vele. Miért? Mert halogatunk.

A halogatás egy érdekes jelenség. Azt gondolod, könnyebbé teszi életed, miközben épp az ellenkező történik. A halogatás egy stresszgenerátor!

Amikor tudod, hogy mi a helyes és azt meg is tudod tenni, akkor eljött a cselekvés ideje. Ne feltételezd, hogy várhatsz holnapig.

A Biblia újra és újra figyelmeztet, ne várjunk a holnapra. Nekem nem garantált a holnap és neked sem. Jézus mondta: „Ne halogass! Ne nézz hátra! Az Isten országát nem lehet holnapra halasztani. Ragadd meg a napot!” (Lk 9,62 MSG fordítás)

Semmi garancia nincs arra, hogy holnap is élni fogsz. Amit megtehetsz ma, ne halaszd holnapra!

Ma Jézus egy újrakezdésre hív téged? Ne késlekedj! Kövesd Bartimeus példáját, ragadd meg a pillanatot, és élj a lehetőséggel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Életed melyik területén, illetve milyen helyzetben van szükséged arra, hogy abbahagyd a halogatást, és megragadd a pillanatot?
  • Ha tudnád, hogy nem éred meg a holnapot, mit szeretnél ma elérni?
  • Milyen újrakezdésre hív ma téged Jézus?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.10.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása