Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ez bizalom kérdése

2011. május 08. 03:00 - Lilla:)

"Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem."

(Zsoltárok 50:15.)

Amikor megkérdezem az emberektől, hogy mi tartja vissza őket attól, hogy bízzanak Istenben, azt mondják: „Nos, nem látok rá, hogy mi a helyzet az ő oldalán, ezért inkább nem bízom meg benne.” Ezért hát inkább olyan dolgokban bíznak, amiket egyébként soha nem látnak.

Nem látjuk a TV vagy a rádió hullámokat, de nézzük a TV-t és hallgatjuk a rádiót minden nap. Nem látjuk a mobil telefonok hullámait, de mégis gondolkodás nélkül használjuk őket.

Ez szelektív bizalom; abban bízunk, amiben bízni akarunk.

És veled mi a helyzet? Akarsz bízni az Egyetlenben, aki láthatatlan ugyan, de annál valóságosabb, megbízhatóbb, mint bármelyik technológia, amit ez a világ alkotni tudott? Oda akarod szánni Neki az életedet?

Ha igen, akkor bátorítalak, hogy mondd el ezt az imát:

Drága Istenem, bocsásd meg nekem a büszkeségem és hogy azt gondoltam, nincs szükségem rád. Sajnálom. Beismerem, hogy szükségem van arra, hogy megments, mert arra nincs mód, hogy saját magam megtudjak fizetni a bűneimért.

És arra kérlek Jézusom, amennyire csak megértem ezt, hogy ments meg és szabadíts meg. Téged hívlak, mert azt mondtad, hogy bárki hívja segítségül az Úr nevét, megmenekül.

Oda akarom szánni az életemet Neked és meg akarok tanulni minél jobban bízni benned, minél többet tudni rólad. Add nekem a jobb életet és szabadíts meg. A Te nevedben imádkozom, Ámen.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. 05. 01.)

Szólj hozzá!

Megment téged

2011. május 07. 00:54 - dlkyra

 

"Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." Róma 10:13
Olyan szakaszhoz érkezett az életed, amikor szükséged van rá, hogy valaki megmentsen? Kész vagy arra, hogy segítségért kiálts? Nem egy különleges telefonszámot kell tárcsáznod, sem pedig valamelyik képregényhős közbelépésére várnod. Egyetlen dolgod van, kérned kell Jézust, és ő a megmentésedre siet. Az életed bármely területén kérheted a beavatkozását – kapcsolatokban, pénzügyi helyzetedben, egészségügyi probléma esetén, bármiben. Viszont kell, hogy kérd.
 
A 91. Zsoltárban Isten ezt ígéri: „Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt” (15. vers). Ezek nem csak üres szavak, hiszen Isten nem hazudik. Ez az ő jellemével ellentétes lenne, mivel ő maga a teljes igazság.
 
Vedd észre, Isten azt mondja, hogy meg kell tenned a saját feladatod, aztán ő megteszi az övét. Te kiáltasz hozzá, ő válaszol. Ennyi. Csak hívd segítségül az Úr nevét. Az Úr neve pedig Jézus.
 
Fontos megértened, hogy mindenféle mentési akcióban a mentést végző határozza meg, hogy milyen módszerrel és eszközökkel fog dolgozni. Nem te döntöd el, hogy miként mentsenek meg. Nem a te dolgod, a Megmentődtől függ. Jézus mondja "Én vagyok az út...  senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam” (János 14:6). Jézus nem mondja, hogy ő a jó, a szép, esetleg a legjobb út. Azt mondja, „Én vagyok az”. Ha lenne „B” terv, Isten nem küldte volna el az „A” tervet a földre hogy meghaljon érted. Tehát, a megváltásod és minden bűnöd bocsánata csupán egyetlen úton történhet, egyetlen személy az, akihez kiálthatsz… Jézus az.
 
(Daily Hope, Rick Warren, 2011. április 30.)
Szólj hozzá!

Nem válthatod meg saját magadat!

2011. május 06. 03:00 - husztin

Jézus megmentett bennünket … azzal, hogy önmagát adta áldozatul a mi bűneinkért. Isten akarata az, hogy mi mindannyian felismerjük ezt a szabadítást! (Gal.1.4 MSG alapján)

 
 
Dávid egyike volt Izráel legnagyszerűbb királyainak – erőteljes uralkodó volt, okos és gazdag. Bármit megtehetett, amit csak akart, mégis felismerte, hogy nem képes üdvözíteni önmagát. Egyedül egyvalaki mentheti őt meg:
Csendesen állok az Úr színe előtt, várakozom a te megmentésedre. Segítségem egyedül csak tőled jön (Zsolt.62:1 LB alapján)
Ki van zárva, hogy a mennybe vezető utat mi készítsük el, vagy megvegyük azt, vagy akárcsak kiérdemeljük. Ha az üdvösségre gondolunk, ráébredünk, hogy képtelenek vagyunk megmenteni magunkat. A kormány sem tud megmenteni minket. A népszerűségünk sem üdvözíthet minket. A sikereink sem tudnak megváltani bennünket. 
Hiszen senki sem válthatja meg magát, nem adhat magáért váltságdíjat Istennek. Mert olyan drága az élet váltsága, hogy végképp le kell tennie róla,  (Zsolt.49:8-9; MBT) 
 
Ha nem lett volna szükséged Megváltóra, Isten nem küldte volna el Őt érted. Ő azonban tudta, hogy a lelki állapotod sokkal inkább megromlott, mint azt gondoltad volna, ezért küldte el Jézust a te megmentésedre.
 
Ki van zárva, hogy bejuss egy tökéletes Mennyországba a saját erődből. Lehetetlen, hogy kifizesd a saját megváltásodat. Az ár messze meghaladja a teljesítőképességedet, így Jézus fizette ki ezt azzal, hogy eljött és meghalt a kereszten érted. Az életével egyenlítette ki a számlát.

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.04.29)

Szólj hozzá!

Küldj S.O.S.-t!

2011. május 05. 03:26 - Kingdom

"De én nyomorult és szegény vagyok, siess hozzám, Istenem! Te vagy segítségem és megmentőm, URam, ne késlekedj!" Zsolt 70,6

 

Volt-e már az életed annyira összekuszálódva, hogy bizonyos voltál benne, egyedül nem tudsz kilábalni belőle? Akár az autód robban le vagy te magad annyira eltévedsz, hogy fogalmad nincs merre jársz, szükséged van egy megmentőre.

De mennyire volt egyszerű számodra segítséget kérni?

A Biblia tele van olyan helyzetekkel, amikor az embereknek szükségük volt megmentőre: Ádám és Éva, József, Jónás, Izrael népe. Ők mind szükségét látták egy megmentőnek, egy szabadítónak. Azonban, nem mindenki számára volt egyszerű segítséget kérni. Miért? A büszkeség miatt.

Nehéz elfogadnunk, hogy szükségünk van valakinek a segítségére. Ha ezt tesszük, az emberek azt gondolhatják, hogy gyengék vagyunk vagy esztelenek, vagy valamiképpen kevésbé tökéletesek mint az a kép, amit magunkról szeretnénk kivetíteni. A Biblia viszont azt állítja:"A nyomorult népet megsegíted, de a kevély tekintetűeket megalázod" (Zsolt 18, 28).

Jézus az egyedüli megváltó. Eljött a földre, hogy megmentse az egész emberiséget halála és feltámadása által. "Jézus Krisztus ... aki váltságul adta önmagát mindenkiért tanúbizonyságként a maga idejében." (1Tim, 2,5).

 Viszont ez azt jelenti, hogy el kell ismerd, hogy szükséged van megváltásra. Jézus nem  azokat az embereket váltja meg, akik azt gondolják, nincs szükségük szabadításra, megváltásra vagy megmentésre.

Őszinteség és alázat kell ahhoz, hogy bevalljuk szükségeinket és Dávidhoz hasonlóan tudjuk mondani: "De én nyomorult és szegény vagyok, siess hozzám, Istenem! Te vagy segítségem és megmentőm, URam, ne késlekedj!" (Zsolt 70,6).

Ez minden amit tenned kell. Csak fogadd el a kegyelmét, irgalmát és szeretetét. De először bizonyosodj meg arról, hogy félretetted a büszkeséged.

 

(Daily Hope by Rick Warren 2011.04.28.)

  

Szólj hozzá!
Címkék: szabadítás

A semmiből valamit alkotni

2011. május 04. 00:39 - janosh

 "Káosz vagyok. Semmi vagyok és semmim sincsen; csinálj belőlem valamit! Te képes vagy rá." (Zsolt 40:17 MSG)

Sok ember fél attól, hogy Jézusra bízza az életét, ugyanis azt gondolja, hogy ő beszűkültté tenné azt. Béklyóba kötné a stílusát és összezsugorítaná az életét a sok szabállyal és korlátozással.
 
Amikor Krisztus belép az életedbe, pontosan az ellenkezője történik. Ahelyett, hogy még vallásosabbá tenné az életedet, még élőbbé teszi azt. Még inkább emberivé formál és képessé tesz megtapasztalni azt az életet, amelyet neked szánt. Kiterjeszti a látókörödet és megadja annak a képességét, hogy korábban nem látott dolgokat is megláss. Lehet, hogy most is jó az életed, de Isten egy ennél is jobb életet akar felajánlani neked.
 
A Biblia azt mondja: "Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem!" (Zsolt 18:20) Isten megsokasítja a lehetőségeket az életedben, mert gyönyörködik benned. Ő nem csupán szeret téged; ő örömét leli benned!
 
A legjobban úgy tudnám ezt jellemezni, ha visszagondolok arra, amikor a gyermekeim még kicsik voltak. Nem kellett semmit sem tenniük azért, hogy szeressem őket. Szerettem őket és örömömet leltem mindabban, amit csak tettek, mert a gyerekeim voltak és én pedig az ő apjuk.
 
Isten a te mennyei atyád; ő alkotott téged, szeret téged és örömét leli benned. Meg akar szabadítani téged és azt a jobb, teljesebb életet akarja adni neked, amelyre rendeltettél. 
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2011.04.27)
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása