Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megment téged

2011. május 07. 00:54 - dlkyra

 

"Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." Róma 10:13
Olyan szakaszhoz érkezett az életed, amikor szükséged van rá, hogy valaki megmentsen? Kész vagy arra, hogy segítségért kiálts? Nem egy különleges telefonszámot kell tárcsáznod, sem pedig valamelyik képregényhős közbelépésére várnod. Egyetlen dolgod van, kérned kell Jézust, és ő a megmentésedre siet. Az életed bármely területén kérheted a beavatkozását – kapcsolatokban, pénzügyi helyzetedben, egészségügyi probléma esetén, bármiben. Viszont kell, hogy kérd.
 
A 91. Zsoltárban Isten ezt ígéri: „Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt” (15. vers). Ezek nem csak üres szavak, hiszen Isten nem hazudik. Ez az ő jellemével ellentétes lenne, mivel ő maga a teljes igazság.
 
Vedd észre, Isten azt mondja, hogy meg kell tenned a saját feladatod, aztán ő megteszi az övét. Te kiáltasz hozzá, ő válaszol. Ennyi. Csak hívd segítségül az Úr nevét. Az Úr neve pedig Jézus.
 
Fontos megértened, hogy mindenféle mentési akcióban a mentést végző határozza meg, hogy milyen módszerrel és eszközökkel fog dolgozni. Nem te döntöd el, hogy miként mentsenek meg. Nem a te dolgod, a Megmentődtől függ. Jézus mondja "Én vagyok az út...  senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam” (János 14:6). Jézus nem mondja, hogy ő a jó, a szép, esetleg a legjobb út. Azt mondja, „Én vagyok az”. Ha lenne „B” terv, Isten nem küldte volna el az „A” tervet a földre hogy meghaljon érted. Tehát, a megváltásod és minden bűnöd bocsánata csupán egyetlen úton történhet, egyetlen személy az, akihez kiálthatsz… Jézus az.
 
(Daily Hope, Rick Warren, 2011. április 30.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása