Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Befektetni Isten nagy missziós munkájába

2011. november 20. 03:00 - husztin

 

„Nekünk tehát fel kell karolnunk az ilyeneket, hogy munkatársakká legyünk az igazságban.” (3 János 1:8) 
 
 
Isten használni akar minket abban, hogy anyagiakat szánjunk szerte a világon a Jó Hír terjesztésére. Mindig, amikor pénzt szánunk olyan dolgokra, amik örökkévalók, akkor másokat segítünk oda Jézushoz.
Amikor arra gyűjtesz, hogy egy missziós útra menj, akkor az egy befektetés Isten globális tervébe. Ha másoknak segítesz abban, hogy missziós útra menjenek, akkor az is befektetést jelent Isten nagy missziós munkájába.
 Ha a barátainkat bátorítjuk, hogy bízzanak Jézusban, akkor az színtén ide tartozik. (Luk. 16 9)
Képzeld el, ha majd meghalsz és a mennybe mész, a barátaid üdvözölnek téged és ezt mondják, „Köszönjük, hogy áldoztál ránk”.  Én is a menyben vagyok a te segítséged által! A földi életben nem lehettem a barátod; de az örökkévalóságban az lehetek. A mennyben vagyok, mert te eléggé fölvállaltál engem. Vettél nekem egy Bibliát. Vettél nekem egy jegyet egy alkalomra. Kaptam tőled egy keresztény könyvet. 
Mások azt fogják mondani, áldoztál a pénzedből arra, hogy terjesszem a Jó Hírt a falumba, akkor is, ha soha nem láttál minket ezelőtt. Mivel te akkor adtál, ezért én is Krisztus követője vagyok, és a mennyben lehetek.”
 
Másoknak segíteni abban, hogy megtalálják Jézust, ez a legmagasabb fokú befektetése a pénzünknek.
Hogyan szeretnél befektetni Isten Globális missziós munkájába?
Szeretnél menni egy missziós útra, vagy másokat segítenél abban, hogy ezt tegyék?
 
Szeretnél áldozni, hogy a barátaid halljanak Jézusról?
 
Szólj hozzá!

Befektetés Isten Pénzügyi Alapjába (Szolgálat)

2011. november 19. 17:03 - Sanyee

"Légy nagylelkű: Fektess be a jótékonyságba. A Jótékonyság nagy nyereséggel tér vissza. Ne gyűjtsd a kincseket, hanem oszd meg azt. Légy áldás mások számára." Prédikátor 11:01-2a (MSG)
 
Isten azt akarja, hogy használj arra pénzt, hogy segíts a rászorulóknak. Isten nem azért rakott a földre, hogy önmagunknak éljünk. Azért ad nekünk, hogy mi is adhassunk másoknak.
 
Ez Isten munkája, hogy olyanra formáljon minket, mint Ő. Isten nagylelkű. Mindenünk ami van az életben az Isten nagylelkűségének az eredménye. Nem lenne semmink - nem is élnénk - ha nem lenne Isten ilyen kegyelmes és nagylelkű velünk. És Isten ilyen nagylelkűnek szeretne minket.
 
Képzeld el hogy ha édesapád milliárdos lenne, és megakarná osztani veled a vagyonát. De tudja, hogy le kell, hogy teszteljen mielőtt odaadná, hogy biztos legyen abban, hogy tudod kezelni.
 
Tehát ad neked egy kisebb mennyiségű pénzt és ezt mondja, "Szeretném ha keveset költenél magadra és a többit úgy költsd el, hogy másokon segítesz. Vizsgálni foglak, hogy hogyan osztod szét a pénzt. És ha jól megy akkor mindent odaadok neked."
 
Hogy használnád ezt a pénzt?
 
Isten szeretné, ha nagylelkűek lennénk a szegényekkel. Mindenhol azt olvashatjuk a Bibliában, hogy Isten azt mondja, hogy Isten figyel minket, ahogyan segítünk a szegényeken, és nagylelkű igéreteket ad, ha így teszünk. Pl:
 
Péld 28:27 Nem fog szűkölködni az, aki ad a szegénynek, de aki elfordítja tőle tekintetét, azt sok átok éri.
 
Péld 19:17 Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.
 
Minél többet segítünk másokon, Isten annál jobban megáld minket. Azért ad nekünk, hogy segítsünk másokon.
 
Miért? Mert Isten azt szeretné ha olyanok lennénk mint Ő! Isten a legfőbb adakozó!

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.11.12)
Szólj hozzá!

Befektetés Isten közösségébe (Közösség)

2011. november 18. 03:00 - janosh

 „A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.” Róma 12:13

Isten azt szeretné, ha a pénzünk egy részét a közösség fejlesztésébe fektetnénk, hogy megmutassuk a szeretetünket a többi hívő felé és kapcsolatokat építsünk.

Minden alkalommal, amikor Istennek adom a pénzemet, közelebb kerülök hozzá. Minden alkalommal, amikor valakivel megosztom a pénzemet, közelebb kerülök ahhoz a személyhez. Minden alkalommal, amikor pénzt adok valakinek a házi csoportomban, vagy befektetek a csoport munkájába, közelebb kerülök hozzájuk.

Minden alkalommal, amikor veszek egy üdvözlőlapot és írok rá néhány bátorító szót, egyszerűen Isten közösségébe fektetek be. Amikor egy hívő bátortalan, vagy szomorú, arra vágyik, hogy valakivel beszélgethessen, és meghívod egy vacsorára, akkor szintén Isten közösségébe fektetsz be.

A Biblia azt mondja: „Szeretett testvérem, hűségesen jársz el mindabban, amit a testvérekért teszel, még az idegenekért is…” (3János 5) Amikor arra használjuk fel a pénzünket, hogy közösségeket formáljuk a gyülekezetben, akkor Istenhez vezetsz másokat. Tehát amikor a gyülekezeti közösségbe fektetsz be, valójában Krisztushoz vezeted az embereket.

Légy kreatív és találékony! Gondolkodj ezen. „Egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk.” (Zsidók 10:24)

Minden alkalommal, amikor pénzt adsz másoknak, közelebb kerülsz hozzájuk. Látsz valahol szükséged a házi csoportod, a családod vagy a gyülekezeted közösségében?

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.11.11)

Szólj hozzá!

Befektetés a növekedésbe (Tanítványság)

2011. november 17. 03:00 - janosh

 

 „Vedd meg, és ne add el az igazságot, a bölcsességet, az intést és az értelmet!” Péld 23:23

Mindannyian szeretünk pénzt költeni a kényelmünkre, de a Biblia arra tanít, hogy fektessünk be a személyiségünkbe is.

Isten azt akarja, hogy fogjuk a pénzünk egy részét és fektessük be önmagunkba – jellemünk és lelkiségünk fejlesztésébe. A Biblia azt mondja: „Növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében.” (2Péter 3:18)

Isten azt szeretné, ha fejlesztenéd a képességeidet, a tudásodat, hogy olyan emberré válhass, amilyenné ő teremtett téged. A Biblia azt mondja: Vedd meg. és ne add el az igazságot, a bölcsességet, az intést és az értelmet!” (Péld 23:23)

Minden alkalommal, amikor a pénzünkből egy keresztyén könyvet vagy CD-t vásárolunk, valójában befektetünk a saját növekedésünk érdekében. Minden alkalommal, amikor tanulmányokra fordítjuk a pénzünket, hogy megtanulhassunk olyan dolgokat, amelyek segítenek azzá és olyanná válni, amilyennek Isten szeretne látni – valójában a saját növekedésünkbe fektetünk pénzt.  És mindeközben Isten mosolyog, hiszen helyesen használjuk fel a pénzünket.

Te miért nem fektetsz pénzt a saját növekedésedbe? Milyen lépést teszel meg ma annak érdekében, hogy befektess valamit a lelki növekedésedbe?

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.11.10)

Szólj hozzá!

A legjobb anyagi befektetésed ami lehet

2011. november 16. 03:00 - Csaba.

"A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet." 1Timóteus 6,18-19

Isten igéje beszél arról, hogy a mennyben gyűjtsünk kincseket magunknak (Máté 6,20-21).

Hogy tegyünk így? Jézus egyik legjobban félreértett kijelentésében ezt mondja: "Én is mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonnal, hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba." (Lukács 16,9)

Jézus nem úgy értette, hogy pénzen "vegyél" barátokat magadnak. Úgy értette, hogy azt a pénzt amit Isten ad neked, arra kéne használnod, hogy embereket vigyél Krisztushoz. Így ők az örökkévalóságban is barátaid lesznek, akik köszönteni fognak téged, amikor belépsz a mennybe! Ez a legjobb anyagi befektetés amit tehetsz.

Már valószínűleg hallottad a kifejezést "Semmit sem vihetsz magaddal," de a Biblia elmondja hogy előre küldheted azzal ha emberekbe fektetsz akik oda mennek: "gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet - ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóságra! És így egy gyümölcsöző keresztény életet fognak élni itt lent is." (1 Timóteus 6,19)

Milyen módokon tudod más emberekbe fektetni a pénzed? Milyen módokon tudod a pénzed abba fektetni hogy emberek közelebb kerüljenek Jézushoz? Imádkozz ezért és meglátjuk, hogy Isten kit vagy mit juttat eszedbe. Nem számít milyen apróság, tégy egy apró befektetést az örökkévalóságba ezen a héten.

A cselekedeteid megerősítik a hited.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. Nov. 9.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása