Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Befektetés Isten közösségébe (Közösség)

2011. november 18. 03:00 - janosh

 „A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.” Róma 12:13

Isten azt szeretné, ha a pénzünk egy részét a közösség fejlesztésébe fektetnénk, hogy megmutassuk a szeretetünket a többi hívő felé és kapcsolatokat építsünk.

Minden alkalommal, amikor Istennek adom a pénzemet, közelebb kerülök hozzá. Minden alkalommal, amikor valakivel megosztom a pénzemet, közelebb kerülök ahhoz a személyhez. Minden alkalommal, amikor pénzt adok valakinek a házi csoportomban, vagy befektetek a csoport munkájába, közelebb kerülök hozzájuk.

Minden alkalommal, amikor veszek egy üdvözlőlapot és írok rá néhány bátorító szót, egyszerűen Isten közösségébe fektetek be. Amikor egy hívő bátortalan, vagy szomorú, arra vágyik, hogy valakivel beszélgethessen, és meghívod egy vacsorára, akkor szintén Isten közösségébe fektetsz be.

A Biblia azt mondja: „Szeretett testvérem, hűségesen jársz el mindabban, amit a testvérekért teszel, még az idegenekért is…” (3János 5) Amikor arra használjuk fel a pénzünket, hogy közösségeket formáljuk a gyülekezetben, akkor Istenhez vezetsz másokat. Tehát amikor a gyülekezeti közösségbe fektetsz be, valójában Krisztushoz vezeted az embereket.

Légy kreatív és találékony! Gondolkodj ezen. „Egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk.” (Zsidók 10:24)

Minden alkalommal, amikor pénzt adsz másoknak, közelebb kerülsz hozzájuk. Látsz valahol szükséged a házi csoportod, a családod vagy a gyülekezeted közösségében?

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.11.11)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása