Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Befektetés Isten Pénzügyi Alapjába (Szolgálat)

2011. november 19. 17:03 - Sanyee

"Légy nagylelkű: Fektess be a jótékonyságba. A Jótékonyság nagy nyereséggel tér vissza. Ne gyűjtsd a kincseket, hanem oszd meg azt. Légy áldás mások számára." Prédikátor 11:01-2a (MSG)
 
Isten azt akarja, hogy használj arra pénzt, hogy segíts a rászorulóknak. Isten nem azért rakott a földre, hogy önmagunknak éljünk. Azért ad nekünk, hogy mi is adhassunk másoknak.
 
Ez Isten munkája, hogy olyanra formáljon minket, mint Ő. Isten nagylelkű. Mindenünk ami van az életben az Isten nagylelkűségének az eredménye. Nem lenne semmink - nem is élnénk - ha nem lenne Isten ilyen kegyelmes és nagylelkű velünk. És Isten ilyen nagylelkűnek szeretne minket.
 
Képzeld el hogy ha édesapád milliárdos lenne, és megakarná osztani veled a vagyonát. De tudja, hogy le kell, hogy teszteljen mielőtt odaadná, hogy biztos legyen abban, hogy tudod kezelni.
 
Tehát ad neked egy kisebb mennyiségű pénzt és ezt mondja, "Szeretném ha keveset költenél magadra és a többit úgy költsd el, hogy másokon segítesz. Vizsgálni foglak, hogy hogyan osztod szét a pénzt. És ha jól megy akkor mindent odaadok neked."
 
Hogy használnád ezt a pénzt?
 
Isten szeretné, ha nagylelkűek lennénk a szegényekkel. Mindenhol azt olvashatjuk a Bibliában, hogy Isten azt mondja, hogy Isten figyel minket, ahogyan segítünk a szegényeken, és nagylelkű igéreteket ad, ha így teszünk. Pl:
 
Péld 28:27 Nem fog szűkölködni az, aki ad a szegénynek, de aki elfordítja tőle tekintetét, azt sok átok éri.
 
Péld 19:17 Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.
 
Minél többet segítünk másokon, Isten annál jobban megáld minket. Azért ad nekünk, hogy segítsünk másokon.
 
Miért? Mert Isten azt szeretné ha olyanok lennénk mint Ő! Isten a legfőbb adakozó!

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.11.12)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása