Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten nem mond le rólad soha

2012. május 27. 03:00 - zsoltaros

"Milyen mérhetetlen nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön! Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból..." (Ef. 1:19-20)

Nem könnyű erősnek maradni. Tegnap megjegyeztem, hogy milyen nehéz egy bukás után összeszedni magunkat, és újból talpra állni. Honnan kapunk erőt az újrakezdéshez?

Az erőt mindenki akarja. A könyvesboltok portékái ezt ígérik a helyesen öltözködőnek csakúgy, mint a jól táplálkozónak.

Tudod-e, hogy Isten is meg akar erősíteni téged? Hogy is olvastuk? "Milyen mérhetetlen nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön! Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból..." (Ef 1,19-20).

Két fontos igazságot tár elénk ez az igeszakasz:

A feltámadott Jézus Krisztus Isten erejéről tanúskodik. Ugyanez az erő munkálkodhat bennünk is.

Ha a halálból életre hívta Jézust, bizonyára lesz nála megoldás a mi, neki átadott problémáinkra is. A reménytelen helyzetek specialistáját mi képtelenek vagyunk túlterhelni. Talán éppen most gondoltad róla, hogy az anyagi problémáidat sem ismeri, honnan tudná, miféle betegséggel küszködsz? Tud-e a házassági problémáitokról? Isten mindezt nem csak tudja, de kész segíteni is rajtad, mégpedig a Feltámadásban már bizonyított hatalommal.

Isten elvégezi benned azt, amit elkezdett. A bukásaid sem gátolják meg ebben. Biztosra veheted Isten szavát, amint a Filippiekhez írt levélben ki is jelenti: "aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára" (Fil. 1:6)!

Amit Isten kezdett el az életedben, azt ő be is fejezi. Ő soha nem mond le rólad. Még ha te el is bizonytalanodsz, ő nem adja fel a veled kapcsolatos szándékát.

Ez a mi erőnlétünk biztosítéka!

Beszélgessünk még erről!
 

  • Milyen nagyok a problémáid ahhoz viszonyítva, amit Isten a kereszten legyőzött?
  • Emlékezz, hogyan munkálkodott az életedben a múlt esztendőben! Ugye, bízol benne, hogy a jelen nehézségek között is veled van, sőt jót hoz ki azokból a számodra?


 
(Daily Hope by Rick Warren, 2012.05.20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása