Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azokat használja, akik használni szeretnék a tőle kapott szenvedélyt

2012. május 06. 03:00 - jletti

"Helyes az, ha valaki mindenkor a jóért buzgólkodik, és nem csak akkor, amikor ott vagyok közöttetek."(Gal.4,18)

Isten szenvedélyes Isten. Ő szenvedélyesen szeret dolgokat, és szenvedélyesen utál más dolgokat. Ahogy egyre közelebb kerülsz hozzá, ő neked is ad majd ebből a szenvedélyből egy olyan dolog iránt, ami számára fontos, hogy te ezáltal az ő szószólója lehess a világban.

Ez lehet egy probléma iránt való elkötelezett szenvedély, egy célért, egy elvért vagy akár emberekért. Bármi legyen is az, te késztetést fogsz érezni az iránt, hogy felszólalj azért a dologért és hogy cselekedd azt, ami tőled telik, hogy változtass rajta.

Nem tudsz nem beszélni arról, ami a leginkább foglalkoztat. Jézus azt mondta: "Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj."(Mt.12,34)

Itt van erre két példa:

  • Dávid, aki azt mondta: "A házad iránti féltő szeretet emészt" (Zsolt. 69,10)

 

  • Jeremiás, aki pedig ezt mondta: "Azt gondoltam: nem törődöm vele, nem szólok többé az ő nevében. De perzselő tűzzé vált szívemben, csontjaimba van rekesztve. Erőlködtem, hogy magamban tartsam, de nincs rajta hatalmam. " (Jer. 20,9)


Van úgy, hogy Isten egyes embereknek isteni szenvedélyt ad, hogy egy ügyért harcoljanak. Ez gyakran lehet egy olyan probléma, amit maguk is megtapasztaltak, mint például a bántalmazás, függőség, terméketlenség, depresszió, egy betegség vagy más egyéb nehézség.

Néha az Úr elkötelezettséget ad embereknek, hogy felszólaljanak másokért, olyanokért, akik nem tudnak felszólalni magukért: a meg nem született gyermekek, az üldözöttek, a szegények, a bebörtönözöttek, akikkel rosszul bánnak, a hátrányos helyzetűek és azok, akiktől megtagadták az igazságot. A Biblia sok helyen felszólít minket arra, hogy védjük a védteleneket.

Isten az elkötelezett embereket arra használja, hogy az ő Királysága dicsőségét szolgálják. Ő adhat neked elhívást az iránt, hogy új gyülekezetet alapíts, hogy megerősíts családokat, hogy Bibliafordításokat támogass, hogy keresztény vezetőket képezz, vagy akár az iránt, hogy bizonyos csoportokhoz eljuttasd az evangéliumot: az üzletemberekhez, a tinédzserekhez, a külföldi cserediákokhoz, a fiatal anyákhoz vagy egy bizonyos hobbit vagy sportot űzőkhöz.

Ha kéred Istent, akkor ő indíttatást adhat a szívedbe, hogy egy olyan országba menj el, vagy egy olyan etnikai csoporthoz, amelynek nagy szüksége van egy erős keresztény bizonyságtevőre.

Isten különböző szenvedélyeket ad nekünk az Ő ügyei iránt, hogy minden, amit ő szeretne hogy a földön megvalósuljon, az meg is fog valósulni. Ne várd el, hogy valaki más legyen elhivatott arra, ami a te elhívásod. Inkább legyünk figyelmesek, és értékeljük egymás szolgálatát, mivel senki sem tudhatja egyből, hogy mi is az. Soha ne értékeljük alul a másik elhívását.
A Biblia azt írja, hogy : "Helyes az, ha valaki mindenkor a jóért buzgólkodik, és nem csak akkor, amikor ott vagyok közöttetek." (Gal.4,18)

Beszéljetek róla
 

  • Neked mi iránt adott Isten ilyen szenvedélyt?
  • Jelenleg mit teszel azért, hogy eleget tegyél ennek az elhívásnak?
  • Hiszed, hogy, Isten azt akarja, hogy valamit jobban vagy másképp tégy azért, hogy véghezvidd az ő céljait?
  •  Hogyan tudod segíteni a barátaidat és a családodat az ő elhívásukban?


 (Daily Hope by Rick Warren, 2012. április 29.)

Szólj hozzá!

Isten azokat használja, akik szenvedélyesek Őiránta

2012. május 05. 03:00 - *Agota*

Térjetek meg, elpártolt fiaim! Meggyógyítlak benneteket, bár elpártoltatok. Itt vagyunk, eljöttünk hozzád, mert te vagy, URam, a mi Istenünk! (Jeremiás 3:22)

Mikor éheztél Isten után utoljára úgy, hogy annyira közel akartál lenni hozzá, hogy elhagyatottan hajszoltad Őt; mikor kívántad jelenlétét annyira, hogy a pusztán, az üres és kopár vidéken keresztül is követted (Jeremiás 2:2)?

Ha hasonló vagy hozzám, lehet hogy azt gondolod, hogy "Istenem, nem hiszem, hogy ez a fajta szeretet emberileg lehetséges!".

Ha ezt gondolod, akkor igazad van. Csak úgy tudjuk Istent az Ő mindenekfeletti szeretetével szeretni, ha Jézus bennünk él. Isten képes a vágyat benned megváltoztatni; képes újra lángra lobbantani ezt a mély és odaadó szeretetet.

Ha elvesztetted az Isten felé áradó szenvedélyt, viszakapni nem úgy fogod, hogy keményen próbálkozol mindaddig, amíg valamiféle módon eléred a szeretetnek ezt a szintjét. A visszaútat úgy találod meg, ha bízol Isten ígéretében, hogy Ő visszaterel téged a mély odaadás útjára (Jeremiás 2:2).

Isten megbocsátja tékozló természetünket; meggyógyítja elfásult hitünket. Azt mondja, "Elpártolt fiaim ... gyertek vissza hozzám, én meggyógyítom elpártolt lelketeket." (NLT ford.)

A mi válaszunk pedig az kellene, hogy legyen, hogy "Itt vagyunk, eljöttünk hozzád, mert te vagy, URam, a mi Istenünk!" (Jeremiás 3:22).

Beszéljetek róla!

Hogyan tudnád Isten felé irányuló szenvedélyedet leírni?
Ha Isten meggyógyítja a mi elfásult hitünket, mi tart minket vissza az Isten iránti mély odaadástól?

(Daily Hope by John Walker, 2012.04.28))

Szólj hozzá!

Isten azokat használja, akik megerősítik hitüket

2012. május 04. 03:00 - zsófi68

"Erősítsétek meg magatokat, hogy Isten akarata szerint éljetek itt a Földön, ne emberi vágyak szerint." (1.Pt. 4:2)

 


Mit teszel azért, hogy megerősödj hitben? Íme néhány dolog, amit megtehetsz:

Tanulmányozd a Bibliát. Isten szavát életünk részévé kell tennünk. Az Ő szava ihletett erejű és segít, hogy teljes mértékben felkészültek legyünk mindent úgy tenni, ahogy Isten akarja.

Tarts csendességet. Hogy állsz a csendességeddel? Néhányótoknak ez egy bűntudatkeltő kérdés lehet. Talán azért, mert úgy próbálsz csendességet tartani, ahogy azt régen tanították neked, de a módszer, amire tanítottak, nem illeszkedik ahhoz, amilyennek Isten formált téged. Mit kell tenned azért, hogy naponta egy kis időt tölthess Isten Igéjével?

Olvass keresztény könyveket. Tégy magadnak szívességet és tanulj meg mindent, amit lehet. Folyamatosan tápláld a lelkedet más hívők mondanivalójával. Ha csak magamnak tanulmányozom a Bibliát és nem hallgatom meg, amit más hívők mondanak róla, nem gyarapodhatok a többi hívő bölcsessége és tapasztalata által.

Legyen bizonyságtételed mindig naprakész. Mit tesz Isten az életedben? Mikor írtad le utoljára a bizonyságtételedet? Ha leírod, Isten megadja a lehetőséget, hogy megoszd másokkal is. Amikor megosztod bizonyságtételedet másokkal, az megerősíti hitedet.

Légy hűséges hívő kiscsoportodhoz. A Biblia írja, "vigasztaljátok egymást, és építse egyik a másikat..." (1. Thessz 5:11) A hit maratonján veszünk részt, együtt kell futnunk. Szükségünk van a többi hívő támogatására és bátorítására.

Beszéljétek meg -

  • Hogyan tervezed a rendszeres Bibliatanulmányozást?
  • Beszélj a kiscsoportoddal és készítsetek egy listát azokról a jó keresztény könyvekről, amiket olvastok.
  • Fordíts a héten időt arra, hogy leírd bizonyságtételedet. Nem kell hosszúnak lennie.
  • Oszd meg néhány keresztény barátoddal, akik tudnak abban segíteni, hogy arra összpontosíts, amit szeretnél elmondani.
  • Kiscsoportodban beszéljetek arról, hogyan bátoríthatjátok egymást.

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.27.)

Szólj hozzá!

Isten azokat használja, akik leegyszerűsítették az életüket

2012. május 03. 03:00 - kohutnemarti

"... Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsidók 12:1b)
 


Hogyha Isten fel fog használni minket az Ő céljaira, összpontosítanunk kell az életünket. A Biblia az életet a maratonhoz hasonlítja, és ez azt jelenti, hogy egyszerűsítenünk kell az életünket.

A Biblia mondja, "... Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsidók 12:1b)

Ez azt jelenti, hogy minden olyan dolgot el kell távolítanunk az életünkből, ami az utunkba állhat és visszatarthat. Ha az ördög nem tudja elérni, hogy rossz légy, elfoglalttá tesz. Olyan elfoglalttá tud tenni jó dolgokkal, hogy nem lesz időd a legjobb dolgokra.

Ezért mondja neked a Biblia, hogy egyszerűsítsd az életed. Meg kell szabadulnod az életedet terhelő szükségtelen csomagoktól. Ne próbáld mindet fenntartani. Tedd azt, ami a legfontosabb. Egy komoly futó a versenyre összpontosít.

Hallottam már másoktól, hogy "Úgy szeretném Isten célja alapján élni az életem, de egyszerűen nincs időm." Annak, hogy nincs idejük, az az oka, hogy nem szántak időt arra, hogy egyszerűsítsék az életüket.

Beszéljünk róla

Mindenféle dolog van, ami megakadályoz minket abban, hogy egyszerűsítsük az életünket. Az alábbi dolgok hogyan térítenek el téged és akadályozzák meg, hogy egyszerűsítsd az életed?
 

  • Próbálsz olyan lenni, mint mások, ahelyett, hogy az lennél, akivé Isten alkotott
  • Próbálsz mindenkit boldoggá tenni
  • Próbálsz megfelelni mások önkényes elvárásainak
  • Túl sok hobbi vagy túl sok időt felemésztő hobbi
  • Tömegmédia, filmek vagy televízió
  • Rossz fajta kapcsolatok
  • A múltad botlásai

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.26.)

Szólj hozzá!

Isten azokat használja, akik odafigyelnek az egészségügyi alapelvekre

2012. május 02. 03:00 - mirjam07

"Nem tudjátok, hogy a testetek a bennetek lakó Szent Szellem temploma, aki bennetek lakik és akit Istentől kaptatok? Többé már nem a magatok urai vagytok, hanem Istené.  Isten nagyon drága váltságdíjat fizetett értetek! Használjátok hát a testeteket is az Isten dicsőségére!" (1. Kor. 6:19-20, TEV fordítás)

Megszentelni valamit azt jeleni, hogy odaszánunk valamit Isten személyes használatára. Veheted a házadat és mondhatod: "Istenem, odaszánom neked ezt a házat." Vagy mondhatod: "Istenem, itt ez az autó, odaszánom ezt neked." Ezt azt jelenti, hogy veszel bármit, ami tiéd, és odaadod Istennek, hogy Ő használja.

A Biblia ezt mondja: "Nem tudjátok, hogy a testetek a bennetek lakó Szent Szellem temploma, aki bennetek lakik és akit Istentől kaptatok? Többé már nem a magatok urai vagytok, hanem Istené.  Isten nagyon drága váltságdíjat fizetett értetek! Használjátok hát a testeteket is az Isten dicsőségére!" (1. Kor. 6:19-20, TEV fordítás)

Isten minden fajta cserépedényt használ, de azt akarja, hogy az edény tiszta legyen és egészséges. Ha azt akarod, hogy Isten használjon téged, formába kell jönnöd. Amikor a testedet - a te cserépedényedet - odaszánod Isten szolgálatára, a lehető legjobb formában kell lennie, hogy képes legyél megtenni azokat a dolgokat, amire Isten elhívott. A Biblia azt mondja: "Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!" (Zsolt. 119:73)

Isten lefektette az egészséges élet alapelveit. Egyensúlyban kell tartani az evést, a mozgást és az alvást. Mindháromra szükséged van a jó egészséghez.

Isten azt akarja, hogy ugyanolyan egészséges légy fizikailag, mint amilyen egészséges vagy lelkileg, hogy nagyszerűen munkálkodhasson rajtad keresztül.

Beszéljétek meg -

Milyenek az alvási szokásaid? Néha a leginkább lelki dolog, amit tenned kell, az, hogy elmész lefeküdni.

Azért eszel, hogy élj, vagy azért élsz, hogy egyél? Mit gondolsz, az evési szokásaid milyen hatással vannak a lelki egészségedre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.25.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása