Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten használja azokat, akik megerősítik hitüket

2013. február 24. 03:00 - Lilla:)

"Hogy többé ne emberi vágyak, hanem az Isten akarata szerint éljétek le testi életetek hátralevő idejét." (1. Péter 4:2.)

csi.jpg

Mit teszel a hited megerősítése érdekében? Itt van néhány javaslat:

Tanulmányozd a Bibliát! Az Igét életünk részévé kell tennünk. Isten szava ösztönöz, és segít felszerelkezni mindennel, amire szükséged van ahhoz, hogy az ő akaratát teljesíthesd.

Tarts csendességet! Hogy állsz a csendességeddel? Néhányotoknak ez lelkiismeretfurdalást okoz. Ez azért lehet, mert aszerint próbáltok csendességet tartani, amit valaki tanított nektek régen, de ez a módszer nem passzol ahhoz amilyenné Isten formált titeket. Mit kell tenned ahhoz, hogy naponta szánhass egy kis időt Isten Szavára?

Olvass keresztény könyveket! Tégy magadnak egy szívességet és tanulj meg mindent, amit csak tudsz! Tápláld a lelked azzal, amit más hívők mondanak. Ha csak tanulmányozom egyedül a Bibliát és nem hallgatom meg, hogy más hívők mit mondanak róla, nem nyerhetek az ő bölcsességükből és tapasztalatukból.

Frissítsd a bizonyságtételed! Mit tesz Isten az életedben most? Mikor írtad le legutoljára a bizonyságtételed? Ha leírod, Isten ad lehetőséget rá, hogy megoszd. Amikor megosztod másokkal a bizonyságtételed, erősödik a hited.

Legyél hűséges résztvevője egy hívőkből álló kiscsoportnak! A Biblia azt mondja "Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat" (1. Thesszalonika 5:11a.) A hit maratonján vagyunk, és együtt kell haladnunk. Szükségünk van más hívők támogatására és bátorítására.

Beszéljünk róla:

- Mi a terved a rendszeres bibliatanulmányozásra?

- Beszélj a kiscsoportoddal és készítsetek egy listát jó keresztény könyvekről, amiket elolvastok!

- Szánj időt a héten arra, hogy leírd a bizonyságtételed! Nem kell hosszúnak lennie. Oszd meg néhány keresztény barátoddal, így segíthetnek neked arra koncentrálni, amit el akarsz mondani.

- Beszéljétek meg a kiscsoportban, hogyan tudnátok egymást bátorítani!

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása