Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha szeretnél meggyógyulni, mondd el másoknak!

2014. szeptember 01. 03:00 - gyanus

"Ismerjétek be a hibáitokat egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyulhassatok." (Jakab 5:16 - LB fordítás)

Tudod, hogy mik azok a problémák, melyektől meg akarsz szabadulni az életedben? Mi az a kísértés, hiányosság, hiba, félelem, aggodalom, magányosság - bármi legyen is, ami rombol téged? Sosem fogsz tudni egymagad megszabadulni ezektől. Ha tudnál, megszabadulnál tőle, de nem tudsz, tehát nem fogsz. Csak akkor leszel jobban, ha őszinte vagy Istennel - és másokkal.

Lehet, hogy azt mondod: "Nem akarom ezt tenni. Kényelmetlenül érezném magam. Miért kellene nekem ezt tenni?" Mert megalázkodásra kényszerít, és Isten az alázatosoknak kegyelmet ad. A leragadást a büszkeséged okozza.

A Bibliában ezt olvassuk: "Kettő jobb, mint egy, mert fáradozásuknak jó eredménye van: ha valamelyikük elesik, egyik fel tudja segíteni a másikat. De kár azért, aki elesik, és nincs senki, aki felsegítse." (Prédikátorok 4:9 - LB fordítás).

Isten úgy alkotott minket, hogy szükségünk legyen egymásra. Nem arra alkotott, hogy egyedül nézz szembe a problémáiddal, vagy a bűneiddel. Szükségünk van egymásra. Vágyunk arra, hogy tartozzunk valakihez. Azért vagyunk, hogy segítsük egymást.

Jakab 5:16 az egyik legfontosabb vers az egészséged és szentséged szempontjából, ahogy a rossz szokásokat és nehézségeket próbálod kiküszöbölni: "Ismerjétek be a hibáitokat egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyulhassatok." (LB fordítás)

Már hallhattad ezt tőlem korábban: Az érzések beismerése a gyógyulás kezdete. Ez Jakab 5:16-on alapszik. Az érzések felfedése által leszel egyre jobban. Ha valaki odajön hozzám és ezt mondja: "Pásztor Rick, erről még senkinek sem beszéltem", tudom, hogy ez az ember úton van a felépülés felé, mert amikor először osztasz meg valamit valakivel, kinyitod annak a szekrénynek az ajtaját, ami mögött a mumus bújkál - de kiderül, hogy nem is olyan nagy, mint amilyennek hitted és megkönnyebbülten felsóhajtasz. A beismerés és megosztás megkönyebbülést és gyógyulást hoz magával. Miért? Mert abban a percben, amikor ezt megteszed, megalázod magadat, és Isten az alázatosoknak kegyelmet ad.

Néhányatoknak ez a legnehezebb lépés, mert sérti a büszkeségeteket. Nem bánjátok, ha Istennek beszéltek egy rossz szokásról, de nem tervezitek, hogy megosztjátok másokkal is. A gondolatától összeszorul a gyomrotok.

Ha így áll a dolog, akkor megakadsz abban a bűnben az életed hátralévő részében, mert sosem leszel jobban magadtól. Isten úgy alkotott minket, hogy szükségünk legyen egymásra a növekedéshez.

Ha minden vágyad, hogy Isten megbocsásson neked, mondd el neki. De ha szeretnél meggyógyulni, akkor el kell mondanod más embereknek.

Beszéljetek róla

  • Szerinted milyen emberekkel szeretné Isten, hogy megoszd a bűneidet, aggodalmaidat és félelmeidet?
  • Kik azok az emberek az életedben, akik megfelelnek ennek a leírásnak?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan szeretné, hogy reagálj, amikor a barátaid megosztják veled a bűneiket, fájdalmaikat, rossz szokásaikat, vagy akadályaikat?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása