Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tarts szünetet és lazíts

2015. február 08. 03:00 - Lilla:)

"Semmi haszna korán felkelni és későn lefeküdni, vagy addig dolgozni, amíg teljesen ki nem merülsz. Nem tudod, hogy örömét leli az Úr abban, hogy megnyugvást ad azoknak, akiket ő szeret?" (Zsoltárok 127:2,  MSG fordítás)

A Biblia ezt mondja a Márk 12:30-ban: "Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből!" (NLT ford.) Másképpen így is mondhatnánk: szeresd Istent minden szavaddal, minden érzéseddel, minden gondolatoddal és minden cselekedeteddel. Isten úgy teremtett, hogy beszélő, érző, gondolkodó vagy cselekvő típusú ember vagy elsősorban.

A "cselekvők" az erejükkel szeretik Istent. Ők azok, akik tele vannak energiával és mindig aktívak. Különböző célok megvalósításán fáradoznak, sokat dolgoznak, és leginkább ők lendítik előre a mindennapi életben a dolgokat. 

Mi a cselevők elhívása a világban?

A világnak szüksége van olyan emberekre, akik cselekednek. Nem csak a beszélő, érző és gondolkodó típusú emberekre, hanem olyanokra is, akik elvégzik a dolgokat! Szükségünk van a cselekvő, kezdeményező, energikus és tenni vágyó emberekre.

Mindenkinek van azonban hibája, és a cselekvő típusba tartozó embereké az, hogy túlhajszolják magukat. Ők azok, akik mindig dolgoznak. Sosem állnak le, néha még gondolkozni vagy érezni se. Ők mindig elfoglaltak!

Isten azt mondja a Zsoltárok 127:2-ben "Semmi haszna korán felkelni és későn lefeküdni, vagy addig dolgozni, amíg teljesen ki nem merülsz. Nem tudod, hogy örömét leli az Úr abban, hogy megnyugvást ad azoknak, akiket ő szeret?" (MSG ford.) Ha cselekvő típusú ember vagy, ezt az igeverset kiteheted a fürdőszobában a tükörre. Isten azt akarja, hogy azok, akiket ő szeret, megkapják a megérdemelt pihenést.

Talán nem kellene olyan sokat dolgoznod.... Nem az Isten dolgaival kapcsolatos területen, hanem más területeken, mert így több időd jutna arra, ami igazán fontos.

A Biblia azt mondja, hogy amikor hívő leszel, Isten belülről más emberré tesz: "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Korinthus 5:17)

Amikor hívő leszel, a múltadat megbocsátja Isten, értelmet nyer az életed, és otthonod lesz a Mennyben. Azonban a személyiséged nem változik meg, amikor Krisztushoz jössz. Isten nem lassít le, csak az irányon változtat, amerre menned kell. Sőt, fel akar ruházni mindennel, amire szükséged van ehhez. Nem szabad elfelejtened, hogy a személyiséged Istentől kaptad.

Isten nem klónokat akart teremteni, akik mind ugyanúgy dicsőítik, szolgálják és szeretik őt. Azt akarja, hogy a saját személyiségeddel szolgáld Őt. Sőt, még meg is erősíti a személyiségedet, nem pedig elfojtja. Így sokkal inkább önmagad leszel, mint bármikor azelőtt.

Beszéljetek róla:

  • Te milyen típusú ember vagy: beszélő, érző, gondolkodó vagy cselekvő? Miért gondolod így?
  • Hogyan nyilvánul meg a személyiséged abban, ahogy Istent dicsőíted és szolgálod? Mit gondolsz erről te? És mi mások véleménye erről?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 02. 01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása