Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ültess ma és várd türelemmel az aratást

2015. február 23. 03:00 - sema22

"A jó cselekedetekben ne fáradjunk el, mert ha nem adjuk fel, akkor el fog jönni az idő, amikor megkezdjük az aratást." (Galata 6:9, GNT fordítás)

hands-with-plant-dirt3.jpg 

Az vetés megkezdésének az ideje most van.

Időről időre beszélek emberekkel akik azt mondják, hogy "Valamikor mostanában azt fogom tenni, hogy...". Majd Többet szolgálnak majd ezekben a napokban. Vagy ha már nyugdíjba mentek. Ha fizetésemelést kapnak. Mostanában valamikor megemelik az adományukat.

A "majd egy nap" azt jelenti, hogy soha. Ne várj arra, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Kezd el az ültetést most. Miért? Azért, mert minél hamarabb megkezded az ültetést, annál hosszabb ideig élvezheted az aratást. 

De az aratás nem mindig akkor jön el, amikor te számítasz rá. Mindig van időeltérés a vetés és az aratás közt. Az egyik évszakban ültetsz, és a másikban aratsz. 

Türelmesnek kell lenned, ne add fel!

Ez az egyik szabály, amely alapján Isten Királysága működik. A Márk 4:26-29-ben azt olvassuk, hogy "Az Isten Királysága így működik. Van egy ember, aki magvakat szór a földre. Éjjel, nappal, attól függetlenül, hogy fent van, vagy alszik, a mag sarjad és nő, pedig ő nem tudja, hogy hogyan. Magától terem a föld, először zöld sarjat, majd kalászt, majd magot a kalászban." (NIV fordítás)

Meglesz a gyümölcs, de lassú folyamat eredménye. És mivel ez időt vesz igénybe, "A jó cselekedetekben ne fáradjunk el, mert ha nem adjuk fel, akkor el fog jönni az idő, amikor megkezdjük az aratást." (Galata 6:9, GNT fordítás)

Néhányatok el kell, hogy felejtse a tavalyi év rossz termését. Ehelyett inkább az élethosszig tartó aratásra kell figyelnie. Pénzügyeiddel kapcsolatban sem egyik napról a másikra jutottál ide. Több éven keresztül rosszul áltál hozzá ehhez a dologhoz. A helyreállítás is sok időbe fog telni. Időeltérés van a vetés és az aratás közt. 

A Bibliában, a Zsoltárok 126:5-6-ban azt olvassuk, hogy "Akik könnyek között vetnek, jókedvűen aratnak. Sírva mennek vetni, de énekelnek, amikor visszamennek aratni." (NLT fordítás)

Mit kellett meggyászolnod? Lehet, hogy elveszítetted a munkádat vagy elveszítetted az egészségedet. Talán elveszítetted egy családtagodat. Lehet, hogy elveszítetted a megtakarításod vagy a felére csökkent az elmúlt pár év alatt a nyugdíjad. Talán elveszítetted egy álmod. 

Gyászolni normális, siránkozni nem. A siránkozás helyett inkább ültess magot, mert bármennyi is legyen az, amire szükséged van, annál többet kell elvetned.

Most van itt az ideje, hogy elvesd a magot.

Beszéljetek róla

  • Ha pénzügyi tanácsot adhatnál a fiatalkori önmagadnak, akkor mit mondanál? Mit tanultál a pénzügyi hibáidból, amit most alkalmazni tudsz?
  • Mit tudnál ma elkezdeni, hogy a pénzügyekben előreléphess, ha el tudod engedni a múltbeli hibákat és pénzügyi kudarcokat?
  • Mi az, amiből többet szeretnél az életedben? Hogyan tudnád elültetni a magokat és eltenni magadnak, hogy egyszer majd elkezdhesd az aratását?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 02.16)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása