Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kaphatod meg Isten megtartó kegyelmét?

2015. április 09. 03:00 - Á. Bözse

„Háromszor is kértem az Urat, hogy vegye el tőlem. Minden alkalommal ezt mondta: Csak az én kegyelmemre van szükséged. Az én erőm akkor működik legjobban, amikor valaki erőtlen.” (II. Korinthus 12,8-9, NLT fordítás)

Mit teszel olyankor, amikor nem tudsz megoldani egy megoldhatatlan problémát? Vagy akkor, amikor nem tudsz megfejteni egy megfejthetetlen rejtvényt? És mit csinálsz, ha nem tudsz megváltoztatni egy megváltoztathatatlan körülményt?

Isten megtartó kegyelmére bízod magad.

Hogyan tehetsz szert arra a kegyelemre, ami segít továbbmenni a kísértések, a próbák, a feszültség, a fáradtság és a bajok ellenére is?

Négy dolgot tehetsz:

  1. Kiálts Istenhez, hogy segítsen. Amíg úgy teszel, mintha egyedül is képes lennél mindent megoldani, addig kizárod Isten erejét az életedből. „(Isten) kegyelmet ad az alázatosoknak. Ezért adjátok oda teljesen Istennek magatokat…, jöjjetek közel Istenhez, és Isten is közel fog jönni hozzátok.” (Jakab 4,6-8, NCV ford.)
  2. Töltsd meg az elméd Isten Igéjével. Hagyd, hogy megvigasztaljon, megerősítsen, feltöltsön és megadja neked azt az energiát, amire szükséged van, hogy tovább mehess. Dávid így imádkozott: „A porban fekszem, kelts életre engem a te szavaddal.” (Zsoltárok, 119, 25 NLT ford.)
  3. Fogadj el segítséget Isten embereitől. A Biblia azt mondja, hogy „amikor segítitek egymást a problémáitokban, akkor engedelmeskedtek igazán Krisztus törvényének.” (Galata 6,2, NCV ford.). Isten azért enged meg nehézségeket az életünkben, hogy ráébredjünk, mennyire szükségünk van egymásra. Nem az volt a terve, hogy egyedül küzdj meg az élet nehézségeivel.
  4. Ragaszkodj Isten ígéreteihez. Több mint 7000 ígéret van a Bibliában, és nem kell mást tenned, csak meg kell vallanod és el kell fogadnod ezeket. Itt van például a következő: „Megerősíti a gyengét, és megnöveli az erőtlen teherbírását. Még a fiatal is elfárad és kimerül… de akik az Úrban reménykednek, erejük megújul. Szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak és nem lankadnak el, járnak és nem fáradnak el. (Ézsaiás 40,29-31, NIV ford.) Tartsd a szemed a mennyei reménységen, ne csak az itt és most látható dolgokon.

Milyen területen van szükséged Isten megtartó kegyelmére ma? Melyik területen érzed, hogy elcsüggedtél és már inkább feladnád? Valamilyen kísértés alatt vagy? Vagy olyan fáradt vagy, hogy már lépni sem bírsz? Vagy stressz, nyomás és próbák vannak az életedben, és nem találod a megoldást? Nem számít, mi az, amin keresztül mész most  — Isten megtartó kegyelme megtart téged, ha engeded.

„Háromszor is kértem az Urat, hogy vegye el tőlem. Minden alkalommal ezt mondta: Csak az én kegyelmemre van szükséged. Az én erőm akkor működik legjobban, amikor valaki erőtlen.” (II. Korinthus 12,8-9, NLT ford.)

 Ha olyan problémával küzdesz, amit nem tudsz megoldani, ne add fel! Inkább nézz fel!

Beszéljetek róla

  • Miért nehéz beismerni, hogy nem tudjuk kézben tartani az életünket, vagy hogy segítségre van szükségünk?
  • Milyen próbákban van szükséged Isten megtartó kegyelmére? Kérted már Őt, hogy segítsen?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan használja hívő barátaidat arra, hogy megtartson téged az élet problémái között?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 04. 02.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása