Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mielőtt bevállalsz valamit, hogyan méred fel a következményeit a döntésednek?

2015. április 24. 03:00 - hofgartekesnoemi

 „Őrültség könnyelműen fogadalmat tenni az Úrnak, mielőtt számolnál a következményekkel.” (Példabeszédek 20:25, TLB fordítás)

plan.jpg


Amikor fontos döntés előtt állsz, a Biblia tanítása szerint számolnod kell a lehetséges következményekkel:
„Őrültség könnyelműen fogadalmat tenni az Úrnak, mielőtt számolnál a következményekkel.” (Példabeszédek 20:25, TLB fordítás)

Minden egyes döntésünk árcímkézve van. Meg kell kérdezned magadtól, hogy mi lesz a döntésed ára a következő területeket figyelembe véve: idő, a pénz, energia, kapcsolatok.

Engedélyt adok neked, hogy azt válaszold, hogy „Visszatérünk rá”. Teljesen rendben van, ha mérlegeled és megvizsgálod a döntéseid árát. Ne feszengj emiatt, hiszen van az életnek egy törvénye, amelyre a Példabeszédek és a Prédikátor könyve tanít minket: mindig könnyebb beszállni, mint kikeveredni.

Sokkal könnyebb adósságba keveredni, mint abból kimászni. Könnyebb egy kapcsolatot megkezdeni, mint befejezni azt. Könnyebb feltölteni a naptárad, mint teljesíteni a vállalt időpontokat. Mindig könnyebb beszállni, mint kiszállni.

Lukács 14:28-29-ben azt olvassuk, hogy „Ha tornyot akarsz építeni, először leülsz és kiszámolod, hogy mennyibe fog kerülni, hogy lásd, hogy lesz-e elég pénzed, hogy a munkát befejezd. Ha nem így jársz el, lehet, hogy az alapot leteszed, de biztos, hogy a tornyot nem fogod tudni befejezni. És mindenki, aki látná, kigúnyolna téged.” (NCV fordítás)

Mielőtt megalakítottuk a Saddleback Gyülekezetet, át kellett gondolnom, hogy mi is lesz ennek az ára az időm, erőm, pénzem és családom tekintetében.

A gyülekezetünk első éves költségvetése mindennel együtt 60.000 dollár volt. Számtalan dolgot kellett feláldozni mindennek a kezdetén, és fel kellett tennem magamnak a kérdést: „Vajon megéri majd?” És igen – megérte. A tudat, hogy emberek ezrei lesznek a mennyben egy teljes örökkévalóságig a Saddleback Gyülekezet szolgálata nyomán minden áldozatot megér.

Ez tehát a kérdés, amelyet fel kell tenned magadnak az életben adódó nagy döntések előtt. Vajon megéri? Mindig számolj a következményekkel, mielőtt elkötelezed magad.

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, miért fontos átgondolnod azt, hogy egy adott döntésed mennyi erődet emészti fel?
  • Mikor kell egy döntéssel kapcsolatban azt válaszolnod, hogy "Hadd gondoljam át."? Hogyan reagál erre a környezeted?
  • Mi az, ami érdemessé tesz egy ügyet arra, hogy időt, pénzt és erőt szánj rá?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása