Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megérti, hogy nem tudsz egyik napról a másikra változni

2015. június 23. 03:00 - angie.keyr

"Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4:24, NLT fordítás, második kiadás).

Amikor Isten el akarja tüntetni az életedből a hibáidat és hiányosságaidat, nem csettint egyet, hogy ez azonnal megtörténjen, hanem lépésről lépésre teszi ezt. Amikor Isten egy gombát akar kinöveszteni a földből, 6 órát vesz igénybe. Amikor viszont tölgyet teremt, az 60 év.

Te mi akarsz lenni, gomba vagy tölgy?

A Szentlélek olyan változásokat hoz az életedbe, amik messze felülmúlják minden elképzelésedet, de ez nem fog egyik napról a másikra történni. Amikor a Saddleback gyülekezetben a "Végzet évtizede" programot csináltuk, azért imádkoztam, hogy a Szentlélek és Isten Igéjének munkája által, és a gyülekezeti kis csoportok támogatásával a gyülekezetünk érettebb, krisztusibb legyen, és közelebb legyen a céljához 10 év múlva. Ez az imám rád nézve is, hogy tíz év múlva érettebb legyél lelkileg, olyan aki jobban hasonlít Krisztusra, és betölti az Istentől kapott célját.

Azt akarom, hogy erősebb legyél érzelmileg, fizikailag, lelkileg, anyagilag, de ehhez tudatosnak kell lenned. A Biblia azt mondja: "Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4:24, NLT fordítás, második kiadás).

Így kell egyre jobban Krisztusra hasonlítani. Elhagyjuk a régi dolgokat és szokásokat, amik távol tartanak attól, hogy megismerjük Krisztust, és olyanná váljunk mint Ő, és felvesszük az új énünket a Szentlélek segítségével. Hagyjuk, hogy Isten munkálkodjon bennünk – bármeddig is tartson ez.

"Ahogy Isten Lelke munkálkodik bennünk, egyre inkább olyanok leszünk, mint Ő." (2Kor 3:18 TLB fordítás).

Beszéljetek róla:

  • Miért fontos, hogy legyenek céljaid?
  • Mik a céljaid az elkövetkező 10 évre?
  • Hogyan akarod, hogy Isten munkálkodjon az életedben? Imádkozz, és kérd, hogy segítsen Benne bízni, amíg Ő lépésről lépésre beteljesíti célját az életedben.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.16)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása