Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kapcsolatok szakértőjévé válhatsz

2015. augusztus 03. 03:00 - Lilla:)

"Kedves barátaim, szeressük továbbra is egymást, mert a szeretet Istentől jön. Bárki, aki szeret, Isten gyermeke és ismeri Istent." (1Jn 4,7 NLT fordítás, második kiadás)

A szeretet egy készség, ami megtanulható. Más szavakkal, ez olyan valami, amiben jó lehetsz, és ami azt jelenti, hogy egyre jobb lehetsz, ha gyakorlod a szeretetet.

Lehet azt gonolod, már most is jó vagy benne, de Isten azt akarja, hogy nagyszerű gyakorlója légy a szeretetnek, aki képzett, aki a mestere. A legtöbb ember azonban még mindig nem tanulta meg, hogyan kell szeretni.

Te viszont a kapcsolatok szakértőjévé válhatsz. Nem szeretnél olyan emberré válni, akit úgy ismernek, mint a "különleges szeretet embere"? Amikor az emberek rólad beszélnek, azt mondhatnák: "Őt nem érdekli, hogy ki vagy, sem az, hogy hogyan nézel ki" vagy "Őt nem érdekli, hogy merre voltál vagy mit tettél, sem hogy honnan jöttél."

Az egyetlen módja annak, hogy valaminek a szakértőjévé válj, hogy gyakorlod azt. Újra és újra megteszed. Első alkalommal, amikor megteszed, furcsának fogod érezni, de minél többször csinálod, annál jobb leszel benne.

Ugyanez igaz a szeretetre is. A Biblia azt mondja: "Kedves barátaim, szeressük továbbra is egymást, mert a szeretet Istentől jön. Bárki, aki szeret, Isten gyermeke és ismeri Istent." (1Jn 4:7 NLT fordítás, második kiadás). Gyakoroljuk a szeretetet egymás iránt!

"Gyakoroljátok ezeket a dolgokat: kötelezzétek el magatokat irántuk, hogy a fejlődésetek nyilvánvaló legyen mindenki számára." (1Tim 4,15 HCSB).

Beszéljetek róla:

  • Hogyan változna meg a világ szemlélete az Egyházról, ha minden hívő gyakorolná a szeretetet?
  • Mi lenne az, ami felé el tudnád magad kötelezni, és ami segítene, hogy gyakorold a szeretet kimutatását mások felé?
  • Ki felé a legnehezebb kimutatnod a szereteted? Tölts egy kis időt azzal, hogy imádkozol és kéred Istent, hogy adjon neked bátorságot és az Ő szeretetét, hogy megmutathasd annak az embernek.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 07. 27)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása