Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A te erőd véges, de Isten végtelen

2015. október 17. 03:00 - Á. Bözse

"Megáldod mindazokat, akik tőled várják erejüket." (Zsoltárok 84:5a, CEV fordítás)

Fáradt vagy? Néhányan közületek teljes gőzzel élnek. Sokszor elfáradtok. A nap végére kimerültök, és elfogy az energiátok, és az ok nagyon egyszerű. Emberek vagytok.

A te erőd véges, de Isten ereje végtelen. A te erőd meghatározott, Isten erejének nincsen határa. A te erőd kimeríthető - ezért leszel kimerült! De Isten ereje kimeríthetetlen. Isten soha nem fogy ki az energiából. Isten soha nem lesz fáradt.

A Zsoltárok 84,5 azt mondja: "Megáldod mindazokat, akik tőled várják erejüket." (CEV ford.) Szeretnéd Isten áldását az életedre? Akkor Istentől kell várnod az erőt is.

A 19. század egyik leghíresebb kereszténye egy Hudson Taylor nevű ember volt. Kínában dolgozott misszionáriusként, és amellett, hogy egy szellemi hős volt, egy brilliáns ember is. Időskorában elvesztette az egészségét, és rendkívül gyenge lett. Írt egy levelet az egyik barátjának, amiben ez áll: "Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudok már tovább dolgozni. Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudok már tanulni. Olyan gyenge vagyok, hogy nem tudom már a Bibliámat olvasni, és még imádkozni sem. Már csak Isten karjában mozdulatlanul tudok feküdni, mint egy kisgyermek, bízva benne."

Néha az életedben leszel olyan fáradt, hogy még imádkozni sem tudsz, Bibliát olvasni sem, vagy elmenni egy bibliaórára. Nem tudsz dolgozni. Nem tudsz semmit tenni. Mit teszel ezekben a pillanatokban? Megpihensz az Úr erejében, karjai közt, mint egy kisgyermek, és bízol.

A gyengeség egy jó dolog lehet az életedben, mert Istentől való függést okoz. Pál azt mondja a II. Korinthus 12,8-10-ben: "Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm, erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős."

Istenben bízni ilyen ellentmondásos - minél gyengébb vagy, annál jobban támaszkodsz Istenre. És minél jobban támaszkodsz Istenre, annál erősebb leszel.

Beszéljetek róla:

  • Miért nehéz nekünk beismerni vagy megmutatni a gyengeségeinket?
  • A kultúránk hogyan állandósítja azt a gondolatot, hogy mindig erősnek kell lennünk?
  • Mit jelent Isten erejére támaszkodni? Más emberek számára ez hogyan válik láthatóvá?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.10.10.)

Szólj hozzá!
Címkék: fáradtság erő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása