Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hálás vagy a kegyelemért? Akkor légy adakozó!

2016. március 11. 03:00 - *Agota*

„Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti Isten. Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre." (2Korinthus 9,7-8)

Ideges leszel, amikor a lelkész az adakozásról beszél? Akkor nem igazán érted mi a kegyelem.

Ha szeretnéd felmérni, hogy mennyire vagy hálás Isten kegyelméért, akkor nézd meg mennyit adsz. Ameddig meg nem tanulod, hogy hogyan legyél adakozó az időddel, pénzeddel, saját kincseiddel, nem fogsz Krisztusra hasonlítani. Semmi sem bizonyítja jobban, hogy megértetted mi a kegyelem, mint amikor szeretetteljesen vagy irgalmas és nagylelkű másokhoz és az Istenhez.

A Biblia szerint: „Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti Isten. Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre." (2Korinthus 9,7-8).

Ha jókedvűen, bőkezűen és gazdagon adakozol, akkor Isten mindenkor gondját viseli minden szükségednek.

A Róma 8,32-ben azt olvassuk, hogy "Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?" (CEV fordítás).

Valójában semmit sem birtokolsz. Isten mindenedet 60, 70 vagy 80 évre kölcsön adta.

Istennek nincs szüksége a pénzedre. Ellenben szeretné, hogy olyan legyél mint Ő. Ha pedig bőkezűen és jókedvűen adakozol, egyre jobban hasonlítasz Krisztusra.

Beszéljetek róla:

  • Mit adsz Istennek nehezebben: pénzt vagy időt? Miért?
  • Mint gondolsz, mit jelent a "jókedvű adakozó"?
  • Hogyan tudod kimutatni háládat Istennek az Ő kegyelmi ajándékáért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása