Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szolgálatra alkotott téged

2016. szeptember 18. 03:00 - Bolbásné Viola

„Isten alkotott annak, akik vagyunk. Isten arra alkotott minket Krisztus Jézusban, hogy jó tetteket vigyünk véghez, amiket Isten már előre eltervezett az életünkre, hogy ezeket megtegyük.” (Efézus 2:10 NCV fordítás)

Isten úgy formált téged, hogy Őt szolgáld.

A Biblia azt írja: „Isten alkotott annak, amik vagyunk. Isten arra alkotott minket Krisztus Jézusban, hogy jó tetteket vigyünk véghez, amiket Isten már előre eltervezett az életünkre, hogy ezeket megtegyük.” (Efézus 2:10 NCV fordítás)

Mielőtt megszülettél volna, Isten már előre eldöntötte, hogy milyen részt akar, hogy vállalj az életeddel. Isten nem csak azért helyezett ide a földre, hogy foglald a helyet, használd az erőforrásokat, aztán meghalj. Nem! Azért tett ide, hogy Őt szolgáld azáltal, hogy szolgálsz másokat.

Senki más nem léphet a helyedbe. Ha te nem szolgálod Istent azon a módon, ahogyan Ő ezt neked szánta, akkor a kirakós játék egy darabja hiányozni fog és a világ lemarad erről.

Egy másik elnevezés a „jó tettekre” a „szolgálat”. Amikor arra használod a tehetséged és a képességeidet, hogy másokon segíts, akkor valójában szolgálsz feléjük. A Biblia azt írja 1 Péter 4:10-ben: „Isten mindegyikőtöknek adott néhány különleges képességet; mindenképpen használjátok ezeket arra, hogy egymást segítsétek, így adjátok tovább másoknak Isten sokféle áldását.” (TLB fordítás)

Te tudod, hogy milyen talentumaid vannak? Ezek nem a te javadra vannak. Isten mások javára adta őket. Ezért van az, hogy senki sem kapta meg az összeset egyszerre. Isten úgy rendezte be az univerzumot, hogy szükségünk legyen egymásra.

Amikor a Mennybe érsz, szeretni fogod Istent, úgyhogy Ő azt akarja, hogy már előre gyakorolj. Szeretni fogsz más embereket a Mennyben, ezért Isten szeretné, hogy már most gyakorold ezt. A Mennyben növekedni fogsz szellemileg, szóval Ő akarja, hogy már most gyakorolj. A Mennyben szolgálni fogod Istent, tehát szeretné, ha már most gyakorolnád ezt.

Úgy szolgálod Istent, hogy másokat szolgálsz. Itt a Földön lehetetlen Istent közvetlenül szolgálni. Az egyetlen mód, ahogyan Istent szolgálhatod az, hogy más embereket szolgálsz. Tehát, ha bármikor segítesz valakin, Isten azt mondja, ez olyan, mintha Neki tennéd. A Földön azt gyakorlod, amit az örökkévalóságban fogsz tenni.

Beszéljetek róla:

  • Milyen különleges képességeket adott neked Isten, hogy másokat jól szolgálhass?
  • Hogyan használod a tehetségedet mások javára?
  • Milyennek kell lennie a motivációdnak, amikor szolgálsz?

(Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.11.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása