Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bocsáss meg, mert neked is megbocsáttatott

2016. november 09. 03:00 - Anika Enikő

“Ahogyan az Úr megbocsátott nektek, ti is úgy bocsássatok meg egymásnak!” ( Kolossé 3:13b)

A Biblia azt mondja, hogy három oka van annak, amiért el kell engedned a múltban történteket és azokat az embereket, akik megbántottak, és ez egyáltalán nincs semmilyen összefüggésben azzal, hogy az illető megérdemli-e ezt, avagy nem.

  1. Meg kell bocsátanod azoknak, akik megbántottak, mert Isten megbocsátott neked. A Kolossébeliekhez írott levél 3:13.versében ezt mondja az ige: “Ahogyan az Úr megbocsátott nektek, ti is úgy bocsássatok meg egymásnak!” (Kolossé 3:13b) Ha olyan ember akarsz lenni, aki megbocsátó, akkor először is el kell fogadnod Isten megbocsátását, Jézus Krisztuson keresztül. A Biblia azt mondja, hogy Isten, Jézuson keresztül emberi formát öltött és a Földre jött, hogy megbocsátást nyerjen mindaz, ami valaha elromlott. Ő kifizette az árat azért, hogy nekünk már ne kelljen. Ez az Örömhír!
  2. Meg kell bocsátanod azoknak, akik megbántottak, mert a harag és a neheztelés fogságban tart. A Prédikátor könyvének 7:9 versében ezt írja a Biblia: “... mert a harag a bolondokra jellemző.” A harag és a neheztelés nyomorúságossá tesz, és a mútba ragadva tart; és ha a múltban vagy ragadva, akkor a múlt tart fogva téged. Minden alkalommal, amikor neheztelsz vagy zokon veszel valamit, az a valami irányít téged. Néhányan közületek még mind a mai napig engednek az  5, 10 vagy 20 évvel ezelőtti sérelmeknek, amit emberek ejtettek rajtatok. Ez elég nagy butaság. Ne engedjétek, hisz nem okozhatnak sérelmet ezentúl. A múlt már a múlt. El kell engedned!
  3. Meg kell bocsátanod azoknak, akik megbántottak, mert a jövőben több megbocsátásra lesz szükséged. Jézus ezt mondja a Máté evangéliumának 6:16. versében: “Mert ha megbocsátjátok az embereknek bűneiket, akkor Mennyei Atyátok is megbocsát nektek.” A megbocsátás oda-vissza működik; nem zsákutca, hisz nem kaphatod meg azt, amit nem vagy hajlandó odaadni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen helyzetben vagy helyzetre szükséges alkalmaznod a megbocsátást az életedben ahhoz, hogy elmozdulj a múltból, múlttól?
  • Mi az a bűn, amiről azt hiszed, hogy nem vagy képes megbocsátani?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.01)

Save

Save

Save

Save

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása