Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A pozitív ima erős kapcsolatot teremt

2016. november 26. 03:00 - Á. Bözse

 

„És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb; és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére.” (Fil 1:9-11, NIV-fordítás)

Kérlek, most gondolj valakire, aki  idegesít, például valaki olyanra, akivel feszült a viszonyod, vagy aki egyszerűen csak bosszant. Két kérdésem van. Imádkozol ezért az emberért? Vagy csak panaszkodsz, morgolódsz, és a kákán is csomót keresel vele kapcsolatban? Ha többször imádkoznál, sokkal kevesebb okod lenne ezt tenni. Ez a te döntéseden múlik.

Működik a panaszkodás és morgolódás? Nem. Az ima működik? Igen. Akkor miért teszed gyakrabban azt, ami nem működik, mint azt, ami működik?

Pál ezt mondja A filippiekhez írt levél 1. fejezetének 4. versében. „Amikor imádkozom, örömmel mondom el a kérésemet veletek kapcsolatban.” (NLT-fordítás, második kiadás)

Pál nemcsak imádkozott a környezetében levő emberekért, hanem örömmel imádkozott értük!

A pozitív ima sokkal hatékonyabb, mint a pozitív gondolkodás. A pozitív gondolkodás nem fogja megváltoztatni a férjedet vagy a feleségedet, sem a gyermekedet, a barátodat vagy a helyzetedet. A pozitív gondolkodás téged megváltoztathat, de mást nem. A pozitív ima viszont változást tud hozni egy másik ember életében.

Szeretnéd tudni, mi a leggyorsabb módja annak, hogy egy rossz kapcsolat megjavuljon? Kezdj el imádkozni a másikért! Ez meg fog változtatni téged is, és képes megváltoztatni a másik embert is.

Pál még azt is elmondta nekünk, hogyan imádkozzunk másokért. „És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb, és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére.” (Fil 1:9-11, NIV-fordítás)

Ezekből a versekből megtudhatjuk, hogyan imádkozzunk a környezetünkben levő emberekért.

1. Imádkozz azért, hogy növekedjenek a szeretetben. És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében.”

2. Imádkozz azért, hogy jó döntést hozzanak, „…és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb...”

3. Imádkozz azért, hogy tisztességesen és becsületesen éljenek, „...hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára...

4. Imádkozz azért, hogy olyanná váljanak, mint Jézus, „...tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére.”

Kezdj el így imádkozni magadért és másokért, és látni fogod majd, ahogy Isten változást hoz abban a kapcsolatodban, amit te már reménytelennek gondoltál. Istennél semmi sem lehetetlen!

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek az életedben, akikkel feszült vagy rossz a viszonyod, és akikkel kapcsolatban az előbb említett négyféle módon kellene imádkoznod?
  • Hogyan változtat meg téged is a pozitív ima, és nem csak azt, akiért imádkozol?
  • Mi „a megigazulttá válás gyümölcse”, amely Jézus Krisztuson keresztül terem (lásd Gal 5:22-23)?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 11. 19.)

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: ima kapcsolatok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása