Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Elszigetelődve nem tudsz szellemileg növekedni

2017. január 30. 03:00 - torokaron

„Gondolkodjunk azon, hogyan tudunk másokat motiválni arra, hogy szeretetben munkálkodjanak és jó dolgokat tegyenek. Ne hanyagoljuk el a közösséget egymással, mint ahogyan azt némelyek teszik, hanem bátorítsuk egymást, különösen most, hogy a visszatérés napja egyre jobban közelít.” (Zsidók 10:24-25, NLT fordítás, második kiadás)

 birds-1714542_1280.jpg

Néhányunk visszakozik attól, hogy elköteleződjék olyan nemzetközi növekedési terv kidolgozásában, ami elszámoltathatóságot és másokkal való kapcsolatépítést feltételez, mert azt hisszük, hogy a szellemi növekedés egy személyes és privát dolog. Ehelyett inkább úgy gondoljuk, hogy minden egyes személy saját magának fejleszt ki egy ilyen dolgot.

Ez azonban távol áll az igazságtól. Az individualizmus erőltetése még a szellemi növekedéssel kapcsolatos gondolkozásmódunkat is befolyásolta. Nagyon sok szellemi fejlődésről szóló tanítás én-központú és önmagunkra fókuszáló, a többi keresztyénnel való kapcsolat témáját teljesen figyelmen kívül hagyva.

Ez egyáltalán nem biblikus és az Újszövetség nagy részét semmibe veszi. A keresztyéneknek szükségük van a kapcsolatokra a növekedéshez. Elszigetelődve nem tudunk növekedni, közösségen belül tudunk csak fejlődni.

Az Újszövetségben újra és újra találkozunk azzal az alapigazsággal, miszerint a hívőknek szükségük van az egymással való kapcsolatra annak érdekében, hogy növekedni tudjanak. A Zsidók 10:24-25-ben úgy olvassuk, hogy „Gondolkodjunk azon, hogyan tudunk másokat motiválni arra, hogy szeretetben munkálkodjanak és jó dolgokat tegyenek. Ne hanyagoljuk el a közösséget egymással, mint ahogyan azt némelyek teszik, hanem bátorítsuk egymást, különösen most, hogy a visszatérés napja egyre jobban közelít.” (NLT fordítás, második kiadás)   

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A Bibliában hol olvashatsz olyan emberekről, akik igazán biblikus közösséget formálnak?
  • Az elszámoltathatóság hogyan segít a szellemi növekedésedben?
  • Mire van szükséged a szellemi családodtól? Továbbá, neked mit szükséges nyújtani a szellemi családod számára?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása