Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan lehet szert tenni páratlan bátorságra

2017. április 11. 03:00 - Lilla:)

"Álljatok ki mellettem a világ véleményével szemben, és én is kiállok mellettetek az én Atyám előtt a mennyben." (Máté 10:32., MSG fordítás)

Egy olyan világban, ami tele van Isten Igéjével ellenkező eszmékkel és nézetekkel, Isten azt szeretné, ha különösen bátor lennél és kiállnál amellett, amiről tudod, hogy helyes és igaz. Mindenki más is kimondja a saját világnézetét nap mint nap. Te miért ne állnál ki amellett, amiben hiszel?

Hogy bátran kiállhass, tudnod kell, hogy Isten szerint mi az igazság, és azt is, hogy mit hisz a világ. Ezt nevezik világnézetnek. Ez nem más, mint egy nézőpont, amelyen a hited alapszik. Minden ember más és más szűrőn keresztül látja és érti meg a világot. Lehet, hogy mindannyian ugyanazt az eseményt szemléljük, de másképpen látjuk eltérő világnézetünk miatt.

A világnézeted abból tevődik össze, ahogy Istent, önmagadat, másokat, a múltat, a jelent, a jövőt, a pénzt, az időt, a jót és a rosszat látod. Ez mindenre hatással van az életedben. Minden alkalommal, amikor döntést hozol, belépsz az elméd világnézet adatbázisába és annak alapján hozol meg egy döntést - amit hiszel, az alapján cselekszel. A világnézeted minden egyes döntésedre hatással van.

A probléma az, hogy téged is mélyen befolyásol mások világnézete. Minden egyes beszélgetésnél egy világnézetet kommunikálunk. Hatással van rád a szüleid és a barátaid világnézete, de az is, amit a reklámok vagy újságcikkek kommunikálnak. Nincs objektív vagy  elfogulatlan vélemény, mert mindenkinek más a nézőpontja.

Rendkívül fontos, hogy a világnézeted Isten Igéjén alapuljon, ami az egyetlen igazság.

Egy országos felmérés szerint az amerikaiak 62 százaléka vallja magát "mélyen hívőnek". Amikor megkérdezték tőlük, hogy a döntéseikre mennyire van hatással a hitük, 31 százalékuk azt mondta, hogy az alapján hoznak erkölcsi döntéseket, hogy "mit éreznek helyesnek és biztonságosnak", 18 százalékuk azt válaszolta, "ami a legjobb nekem", 14 százalék pedig úgy hoz döntést, hogy azt nézi, "mi jár a legkevesebb konfliktussal ." Csak 16 százalékuk említette, hogy döntéshozatalának alapja az, "amit Isten Igéje mond".

Hogy mit jelent ez? Azt, hogy a legtöbb keresztény nem keresztény világnézettel rendelkezik. Lehet, hogy keresztény vagy és a Mennybe tartasz, azonban nem keresztény világnézetet követsz, mivel nézőpontod azon alapszik, amit a világtól tanultál, nem pedig az Igén.

Miért fontos kiállni az igazság mellett és beszélni róla? A Máté 10:32-33. azt mondja: "Álljatok ki mellettem a világ véleményével szemben, és én is kiállok mellettetek az én Atyám előtt a mennyben. Ha megfordultok és elfuttok, szerintetek fedezni foglak titeket?" (MSG fordítás)

Isten azt kéri, hogy állj ki az Ő igazsága mellett. Ehhez pedig szerezd meg azt a fajta páratlan bátorságot, ami csak Isten Igéjének ismeretén és megértésén keresztül érhető el.

+(Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása