Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten irányít még akkor is ha a terveid épp akadozva mennek

2017. szeptember 30. 03:00 - Lilla:)

„Ábrahám hitt abban az Istenben, aki visszahozta a holtat az élők közé és aki újat alkotott a semmiből." (Róma 4:17/b, NLT fordítás)

Vannak bizonyos zsákutca szavak az életben, mint a „rák", „válás", „csőd", „meddőség" és „munkanélküliség".

Honnét tudod, hogy zsákutcához értél? Onnét, hogy a dolgok kezdenek kicsúszni az irányításod alól és nem tudsz a helyzettel mit kezdeni.

Amikor megrekedsz és várod a szabadulást, eszedbe kell jusson, hogy Isten mire képes. A szituáció lehet, hogy kicsúszik a te kezedből, de Istenéből nem. Amikor szembenézel egy zsákutcával, ne arra koncentrálj, hogy mit nem tudsz. Figyelj inkább arra, hogy mit tud Isten tenni!

A Róma 4:17/b azt mondja: „Ábrahám hitt abban az Istenben, aki visszahozta a holtat az élők közé és aki újat alkotott a semmiből." (NLT fordítás).

Íme két dolog, amire Isten képes, te azonban nem: életet tud adni a halottnak és a semmiből képes valamit alkotni. Ha Isten fel tud támasztani egy halott embert, életet tud lehelni egy véget ért karrierbe is. Életre tud hívni egy tönkrement házasságot. Feleleveníthet egy hamvába holt álmot. Életre kelthet egy zsákutcába jutott anyagi helyzetet.

Nem csak a pozitív gondolkodás segített Ábrahámnak. A pozitív gondolkodás akkor működik, amikor te irányítasz. Azonban nem egyenlő a hittel. Ez a kettő rendkívül különbözik egymástól.

Azokban a helyzetekben, amikor az irányítás kicsúszott a kezedből, a pozitív gondolkodás hasztalan. Akkor csak ábrándozásról beszélünk, az viszont nem változtat semmin. Amikor olyan dolgokkal nézel szembe, amikre nem tudsz hatással lenni, akkor sokkal többre van szükséged a pozitív mentális hozzáállásnál. Istenbe vetett hitre van szükséged, mert Ő akkor is tud irányítani, amikor te nem. Az életed nagyobb részét nem tudod befolyásolni, ezért sokkal inkább van szükséged hitre, mint pozitív gondolkodásra.

Jézus azt mondja a Lukács 18:27-ben: „Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." Isten a lehetetlenre specializálódott. Ezt csodának hívják, amit a te életedben is meg tud tenni! Ő képes szabadulást hozni neked a zsákutcából!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen zsákutcával nézel ma szembe?
  • Miért nehéz olykor elfogadni, hogy valami kicsúszott az irányításod alól?
  • Mi az eredménye annak, ha Istenbe veted a hited még egy zsákutcában is? Milyen változással jár ez számodra? Hogyan változtatja meg a körülményeidet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása