Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan tekints hittel az életedre - Első lépes

2018. január 18. 03:00 - K. Juc

„Aki elfogadja a Fiút és bízik benne, az mindent elnyer: kiteljesedett életet örökké!” (János 3:36, The Message fordítás)

maxresdefault_2.jpg

Ha Isten tetszésére akarsz élni, az változtatást igényel a fontossági sorrendedben, az időbeosztásodban, a kapcsolataidban és az életed minden területén.

A legfontosabb viszont, hogy az életed minden szobájába behívd Jézust – a szíved ugyanis olyan, mint egy ház sok helyiséggel. Van benne hálószoba és konyha, és ott a nappali és a dolgozószoba is. Ezek mind az életed egy-egy területét jelképezik.

Ha van olyan szoba, ami tele van aggódással és félelemmel, akkor oda még nem hívtad be Jézust. Lehet, hogy még nem hívtad be például a kapcsolatok, vagy a pénzügyek szobájába, de az is előfordulhat, hogy a hálószoba, vagy a dolgozószoba maradt ki.

Az aggódásod azt jelzi, hogy Jézus nincs az adott szobában, mivel amint ő belép valahova, megtölti a helyet békességgel. Tehát az aggodalmaid és a félelmeid elárulják, hogy az életed mely területei nincsenek Jézus Krisztus irányítása alatt.

Ez azért fontos, mert Jézus azt mondja, hogy be kell hívnod az életedbe (a szíved különböző szobáiba), ha az életet olyannak akarod látni, amilyen az valójában, és ha szeretnéd meglátni Isten Királyságát (János 3:36). Ha Jézus követői akarunk lenni, el kell döntenünk, hogy magunknak vagy pedig Istennek fogunk élni.

Lehet, hogy várnál még a döntéssel, mert nem tudod, lesz-e elég erőd Istennek élni. Ez is olyasmi, ami miatt nem kellene aggódnod. Isten mindent megad, amire szükséged lesz, ha eldöntöd, hogy érte akarsz élni. A Biblia szerint: „Mindent csodálatos módon megkaptunk, ahhoz hogy Istennek tetsző életet éljünk azáltal, hogy egyre személyesebben és bensőségesebben megismerjük Őt, aki Istenhez hívott bennünket." (2 Péter 1:3, The Message fordítás).

Az az igazság, hogy most van itt az ideje a döntésnek. Hidd el, hogy Isten szeret téged, és a céljainak megfelelően teremtett! Hidd el, hogy az örökkévalóságra lettél teremtve! Hidd el, hogy bármit is tettél, Isten meg akar bocsátani neked!

Fogadd be Jézust a szívedbe, mint Uradat és Megváltódat! Fogadd el a bűneid bocsánatát! Fogadd el a Szent Szellemét, aki erőt ad, hogy hittel tudj tekinteni az életedre és betöltsd az életcélodat. A Biblia szerint: „Aki elfogadja a Fiút és bízik benne, az mindent megnyer: kiteljesedett életet örökké!” (János 3:36, The Message fordítás)

Tarts velem, hajtsd le a fejed és halkan mondd el az imát, amely meg fogja változtatni az örökkévalóságodat: „Jézus, hiszek benned és befogadlak az életembe.”

Ima:

„Drága Isten! Félek, de mégis meg akarlak ismerni. Nem értek mindent teljesen, de köszönöm, hogy szeretsz. Köszönöm, hogy velem voltál akkor is, amikor nem vettem észre. Köszönöm, hogy mellettem állsz, és hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen, hanem, hogy megmentsen.

Elismerem, hogy korábban nem is voltam tudatában annak, hogy szükségem van Megváltóra, de ma el akarom fogadni a Fiú ajándékát. Bevallom, hogy vétkeztem és tudom, hogy tettem olyan dolgokat, amelyeket nem szeretnéd, hogy folytassak. Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy megmentsen a bűneimtől. Tudom, hogy meghalt értem, és a vére meg fog tisztítani a bűneimtől. Arra kérlek, hogy ments meg a múlt miatti bánkódástól és hibáimtól. Kérlek, vedd el a stresszt és tölts be a szereteteddel! Békességben szeretnék lenni veled és kérlek, hogy add a békességedet a szívembe.

Szeretném tudni, hogy miért teremtettél a Földre, és betölteni a célt, amire alkottál. Szeretném megtanulni, hogyan tudlak szeretni, hogyan tudok bízni benned, és hogyan lehetek kapcsolatban veled. Jézus nevében kérlek, ámen.”

(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása