Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyere haza ünnepelni

2018. február 05. 03:00 - FAmelita

Énekeljetek Istennek, énekeljetek dicséreteket az Ő nevének; emeljetek dalt Ő hozzá. ...az Ő neve az ÚR. (Zsoltárok 68:4, ESV fordítás)

Vissza szeretnél kerülni Istenhez? Először is torkig kell, hogy legyél a bűneiddel, utána vállalnod kell őket, és fel kell ajánlanod az életedet, mint áldozatot. Végül pedig ünnepelhetsz.

A tékozló fiú történetében fontos megfigyelni az atya válaszát: "Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt. ... Az apa viszont ezt mondta szolgáinak: Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok reá, húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábára! Azután hozzátok a hízott borjút, és vágjátok le! Együnk, és vigadjunk..." (Lukács 15:20,21-23, NIV fordítás)

A tékozló fiú apja olyan akár csak a mennyei Atyánk. Nem számít  mit tettél, amikor hazajössz Istenhez, Ő a szeretetével betakar, körülölel. Ő a legjobbat adja neked és az mondja "Minden meg van bocsátva! Gyerünk, vedd fel az övet, vedd fel a cipőt! Ünnepeljünk lakomával! A gyermekem visszatért!"

Haza jössz és ünnepléssel várnak, nem kárhoztatással. Isten azt akarja, hogy csatlakozz hozzá az ünneplésben, ahogy neki zengesz dicséreteket. 

Ahogy azt mondod "Köszönöm Istenem. Köszönöm a kegyelmedet. Köszönöm a szeretetedet. Köszönöm a jóságodat. Téged magasztallak.". Egész egyszerűen megünnepled, hogy átformált.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 68:4-ben: "Énekeljetek Istennek, énekeljetek dicséreteket az Ő nevének; emeljetek dalt Ő hozzá. ...az Ő neve az ÚR." 

A saját átformálódásod érdekében el kell kezdened énekelni a gyülekezetben. Meg kell ünnepelned, hogy Isten mit vitt véghez az életedben és hálát adnod neki a dalokon keresztül.

Lehet, hogy börtön énekesnek hívod magad, mindig rácsok mögött vagy, lehet hogy több-kevesebb mögött, és sosincs meg a megfelelő kulcs. De a Biblia nem azt mondja, hogy tegyétek a dalaitokat csinossá, ha nem azt, hogy tegyétek örömtelivé. Meg tudod csinálni! Bárki tud örömteli zajt kiadni magából.

Énekelj Istennek, ne csak azért, mert Ő az, aki. Hanem azért is, amit véghez vitt az életedben. 

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan befolyásolják  a földi apáddal való élményeid a mennyei Atyáról alkotott nézőpontodat, főleg ha feldúlt vagy?
  • Mi az, ami távol tart attól, hogy énekeken keresztül fejezd ki a dicséreteidet Istennek?
  • Mit jelent örömteli zajt csinálni?

 

* (Daily Hope by Rick Warren 2018.01.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása