Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten érzelmi kapcsolatot akar veled

2018. február 16. 03:00 - FAmelita

"A legfontosabb parancsolat pedig ez:...'Szeresd az URat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és teljes erőddel'". (Márk 12:29-30, NLT fordítás)

heart-2310254_1920.jpg

A Biblia azt mondja a Márk 12:29-30-ban, hogy "A legfontosabb parancsolat pedig ez:...'Szeresd az URat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és teljes erőddel.' " (Márk 12:29-30, NLT ford.)

Hallod az érzelmet ezekben a szavakban, amit Jézus mond? Nem azt mondja, hogy valamennyire szeresd őt. Azt akarja, hogy szenvedélyesen szeresd, teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és teljes erőddel. Isten nem azt akarja, hogy az elméddel tudjál róla, hanem érzelmi kapcsolatban akar veled lenni. 

Van néhány dolog amit meg kell értened az érzelmekkel kapcsolatban. 

1. Istennek vannak érzelmei

Isten egy érzelmes Isten. Érez örömöt, bánatot, fájdalmat, a bűnnel szemben pedig gyűlöletet. Csalódott is tud lenni az emberek miatt. Az egyetlen ok, hogy neked is vannak érzelmeid az, hogy Isten képmására lettél alkotva. Ha Istennek nem lennének érzelmei, neked sem lennének.

2. Az, hogy érezni tudsz, ajándék Istentől

Az érzelmek tesznek téged emberré. Az érzelmekre való képességed teszi lehetővé, hogy szeress és alkoss, hogy odaadó, hűséges, kedves és nagylelkű legyél, és hogy kifejezd a jó dolgokkal kapcsolatos összes érzelmet. Az érzelmeid talán nem mindig tűnnek ajándéknak, de még a negatív érzelmeknek is célja van az életedben.

3. Kerüld a két szélsőséget

Az egyik az emocionalizmus, ami azt mondja, hogy az egyetlen dolog, ami számít az életben az, hogy te hogy érzed magad, és nem az, hogy te mit gondolsz, vagy hogy mi helyes és mi nem. Ez az irányzat azt mondja, hogy az érzelmeiden alapul minden az életedben, és azok is irányítják azt.

A másik szélsőség a sztoicizmus, ami szerint az érzelmek egyáltalán nem fontosak, és ami számít, az az intellektusod és az akaratod.

Isten okkal adta az érzelmeket neked, és azt akarja, hogy teljes szíveddel és elméddel imádd Őt.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért van az, hogy Istent néha inkább a fejünkkel imádjuk, mintsem a szívünkkel?
  • Te milyen típusú ember vagy: hagyod, hogy kiáradjanak belőled az érzelmeid, vagy inkább elnyomod azokat?
  • Mit gondolsz, Isten milyen érzelmeket szeretne, hogy behozz a vele való kapcsolatodba?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása