Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell elfelejtened

2018. március 18. 03:00 - Anika Enikő

“Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik - akiket ő a saját terve szerint elhívott.” ( Róma 8:28)

Számtalanszor hallottad már ezt a frázist: “Megbocsátani és elfelejteni.” Csupán egy probléma van: ezt képtelenség kivitelezni. Lehetetlen! Nem lehet csak úgy elfelejteni egy sérelmet az  életedben, és tulajdonképpen hiába is próbálkozol meg vele. Mert amikor megpróbálod elfelejteni, akkor arra a konkrét dologra fókuszálsz, amit el akarsz felejteni; tehát azzal foglalkozol.

Isten nem azt akarja, hogy elfelejtsd a dolgot, hanem  azt akarja, hogy benne bízz és meglásd hogyan fordítja jóra. Ez sokkal fontosabb, mint elfelejteni a dolgot, mert akkor meg tudod köszönni Istennek mindazt a jót, amit kihozott belőle. Megköszönheted Istennek azokat, amiket elfelejtettél.

A Róma 8: 28 ezt mondja: “Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik - akiket ő a saját terve szerint elhívott.”

Nem azt mondja, hogy minden dolog jó, mert nem minden dolog jó. A rák nem jó dolog. A betegség nem jó. A  halál nem jó. A válás nem jó. A háború nem jó. Az erőszak és a testi bántalmazás nem jó. Az életben sok-sok olyan dolog van, ami gonosz és ördögi. Ezek a bizonyítékok arra, hogy egy bűnnel fertőzött világban élünk.

De Isten azt mondja, hogy ha bízol Benne, akkor a rosszat jóra fordítja az életedben. Amikor Isten elé állsz, és azt mondod: “Istenem, az életem minden darabját neked adom”, akkor a darabjaid helyett Ő békességet hoz a számodra. A szívedbe költözött békesség attól válik valósággá az életedben, - még ha nem is érted magát a sérelmet - hogy meg fogsz tudni bocsátani, tudván azt, hogy Isten ezt a fájdalmat jóra fogja használni.

Nem kell elfelejtened azt a rossz dolgot, amit valaki okozott neked. Még ha meg is próbálnád elfelejteni, akkor sem menne! Ám Isten azt mondja, hogy nem kell elfelejtened, hanem meg kell bocsátanod és meglátnod mi az a jó, amit ő kihoz belőle.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ki az , akinek nem tudtál megbocsátani mert nem akartad elengedni az, amit veled tett?
  • Mit kell ma tenned ahhoz, hogy megbocsáss ennek az embernek és előrenézz?
  • Hogyan hozott ki Isten jót vagy fordította jóra Isten az életedet egy nehéz helyzetből?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.11)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása