Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szerint alkalmas vagy

2018. március 28. 03:00 - K. Juc

„Ő mentett meg bennünket és ő választott ki szent munkájára, de nem azért, mert megérdemeltük, hanem mert már jóval a világ kezdete előtt ez volt a terve. Így akarta bemutatni nekünk a szeretetét és kedvességét Jézus Krisztuson keresztül.” (2 Timóteus 1:9, TLB fordítás)

crowdfunding.jpg

Isten olyan ajándékokkal ruházott fel, amelyekkel mások felé tudsz szolgálni, ugyanis minden keresztény szolgáló is egyben. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki pásztor is, de aki keresztény, mindenképp valamilyen szolgálatot teljesít. Minden alkalommal, amikor arra használod a tehetségedet vagy az ajándékaidat, hogy másoknak segítesz, akkor mások felé szolgálsz.

A Biblia így fogalmaz a 2Timóteus 1:9-ben: „Isten megmentett bennünket […] szent munkájára" (TLB fordítás). Isten megváltott téged, hogy szolgálj. Miért váltott meg? Hogy tudd szolgálni Őt.

Ha azon gondolkozol, hogy honnan tudhatod, mi a szolgálatod, akkor gondold végig, hogyan lettél megalkotva! Gondold át, mik a szellemi ajándékaid, milyen a szíved, milyenek a képességeid, milyen a személyiséged és milyenek a tapasztalataid. Nézd meg, milyennek formált meg Isten! Ő azt szeretné, ha arra használnád a képességeidet és az ajándékaidat, hogy másoknak segítesz. Minden alkalommal, amikor így teszel, szolgálsz. Ebben nincs semmi különleges, egyszerűen csak segítesz másoknak.

Vajon szolgálhatsz mások felé egy értékesítési irodában? Igen! És ha könyvelő vagy? Akkor is. És teherfuvarozóként is? Hát persze! Amikor segítesz másoknak az ő nevében, akkor szolgálatot végzel.

Isten azt mondja, hogy szükség van rád a gyülekezetben. A családja nélkülözhetetlen tagja vagy. Fogd fel így: ha én nem használom a tehetségem, akkor az neked rossz, ha viszont te nem használod a képességeidet, annak én látom kárát. Akár így, akár úgy, végül mindannyian valamivel szegényebbek leszünk Krisztus Testében.

Mindannyian fontosak vagyunk! Mindannyiunknak meg kell tennünk a saját részünket, ahogy egybe illeszkedünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Tisztában vagy azzal, hogyan lettél megformálva - hogy milyen szellemi ajándékaid vannak, milyen a szíved,  milyen képességeid és tapasztalataid vannak, és mitől vagy az az egyedi személy, aki vagy?
  • Hogyan használod fel mindezt arra, hogy mások felé szolgálj a gyülekezetben vagy a környezetedben?
  • Szerinted miért tervezte Isten úgy, hogy csak másokkal együtt tudjuk beteljesíteni az elhívásunkat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása