Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Próbálod jól beosztani az idődet? Ne egyedül állj neki!

2018. december 21. 03:00 - Lilla:)

 "Jobb ha van társad, mint ha egyedül próbálkozol" (Prédikátorok 4:9., The Message fordítás)

Közösségre lettünk teremtve. Jobbak vagyunk együtt. Egymásnak lettünk szánva. Szükségünk van egymásra.

Hogy minél jobban kihasználhasd az idődet, csatlakoznod kell egy lelki társhoz. Miért? Mert egyedül nem tudod kontroll alatt tartani a naptárad.

Nem tudsz mindenkit meghívni minden héten a kiscsoportodba. Azonban egy embert hívhatsz, akinek a segítségét kéred kordában tartani a fontossági sorrended és az időbeosztásod. Ez a személy lehet egy keresztény munkatársad vagy valaki a kiscsoportodból, de akár egy barát is, aki lehet, hogy másik városban lakik, viszont csak egy telefonhívásba kerül. Valaki, akivel rendszeresen beszélsz. Akivel ellenőrizni tudjátok egymást. Akivel meg tudjátok kérdezni egymástól: "Hogy haladsz az időd menedzselésével?" Miben tudnék neked segíteni? Miért imádkozhatom érted?" A Biblia azt mondja, a Prédikátorok könyve 4:9-ben, hogy "Jobb ha van társad, mint egyedül próbálkozni" (The Message fordítás).

Isten használni akar téged. Nem azért helyezett téged erre a bolygóra, hogy azt csinálj, amit csak akarsz. Azért vagy itt, hogy azt tedd, amire Isten megteremtett téged. Sajnos a legnagyobb oka annak, hogy Isten nem tud használni minket az, hogy túl elfoglaltak vagyunk. Isten nem tud hatékonyan használni, amíg nem tanulod meg jól beosztani az idődet.

Az öt lépés, amiről az elmúlt napokban beszéltünk:

1.Vállald a felelősséget az időbeosztásodért!

2.Hidd el, hogy Isten segíteni fog!

3.Tisztázd magadban, hogy mi a legfontosabb számodra!

4.Ne halogass!

5.Csatlakozz egy lelki társhoz!

Ezek nagyon fontosak, mert biblikus módon segítenek az időd menedzselésében, hogy legyen időd Istenre és az Ő ügyére.

A Biblia tele van történetekkel olyan emberekről, akiket Isten nagyon különleges módon használt, amikor időt szántak a Mennyei Atyára.

Mózes beszédhibás volt, azonban Isten mégis őt választotta szóvivőjének. Sőt, Mózes meg is ölt valakit, de Isten azt mondta: "Ismerem a múltad. Téged választottalak és használni akarlak."

Isten szeret olyan embereket használni, akikre nem is számítanánk. Én vagyok erre a tökéletes példa. Isten téged is használni akar. Ehhez azonban rá kell szánnod az időd. Ehhez pedig segítséget kell kérned a lelki társadtól, aki emlékeztet majd a célodra és segít menedzselni az idődet.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ha még nincs lelki társad vagy olyan személy, akire számíthatsz, gondold át, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező embert keresnél, aki segítségedre lehet az időd jó felhasználásában!
  • Ha már van ilyen társad, hogyan veheted igénybe az ő segítségét, hogy bölcsebben oszthasd be az idődet?
  • Mit gondolsz, mit jelenthet az, hogy Istennek adod az időd?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása