Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ünnepeld, hogy Isten megváltoztat

2019. január 03. 03:00 - Lilla:)

"Énekeljetek Istennek, énekkel dicsérjétek az ő nevét; szálljon fel hozzá az ének. Az ő neve az ÚR" (Zsoltárok 68:4., ESV fordítás).

landscape-horizon-mountain-road-meadow-hill-173114-pxhere_com.jpg

Vissza akarsz térni Istenhez? Akkor először eleged kell hogy legyen a bűnből, aztán meg kell vallanod a bűneidet, majd át kell adnod Istennek az életed irányítását. És végül, ünnepelj!

A tékozló fiúról szóló történetben fontos észrevennünk, mit tett az apa: "Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult és megcsókolta őt... Az apa ezt mondta szolgáinak: Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát és adjátok rá, húzzatok gyűrűt a kezére és sarut a lábára! Azután hozzátok a hízott borjút és vágjátok le! Együnk és vigadjunk." (Lukács 15:20, 22-23., NIV fordítás).

A tékozló fiú apja pont olyan, mint a te mennyei Atyád. Nem számít, mit tettél, amikor hazatérsz Istenhez, Ő körülvesz a szeretetével. A legjobbat adja neked és ezt mondja: "Mindent megbocsátottam! Hozzátok a legjobb dolgokat neki és ünnepeljünk! A gyermekem visszatért hozzám!"

Amikor hazaérsz, ünnepelnek, és nem vádolnak vagy hibáztatnak. Isten azt akarja, hogy te is vele együtt ünnepelj és dicsérd Őt.

Azt, hogy Isten megváltoztat, ünnepelheted egyszerűen azzal, hogy ezt mondod: "Köszönöm, Istenem! Köszönöm a kegyelmedet, köszönöm a szeretetedet és köszönöm a jóságodat. Dicsérlek téged!"

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 68:4-ben: "Énekeljetek Istennek, énekkel dicsérjétek az ő nevét; szálljon fel hozzá az ének. Az ő neve az ÚR" (ESV fordítás).

Ahhoz, hogy Isten át tudjon formálni, neked is énekelned kell a dicsőítéskor a gyülekezetben. Ünnepeld, amit Isten az életedben tett és köszönd meg neki dicséretekkel. Lehet, hogy hamisan énekelsz, de ez egyáltalán nem számít.

A Biblia nem azt mondja, hogy szépen énekelj, hanem hogy örömmel. És ezt meg tudod tenni te is! Bárki képes örömteli hangokat kiadni.

Énekelj dicséretet Istennek -- és ne csak Önmagáért dicsérd, hanem azért is, mert átformál és megváltoztatja az életed.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Amikor elrontasz valamit vagy hibázol, hogyan befolyásolja az édesapáddal való kapcsolatod azt, amire Istentől számítasz ilyenkor?
  • Mi tart vissza attól, hogy kifejezd a dicséretedet Istennek énekben?
  • Mit jelent az, hogy valaki örömteli hangot ad ki?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása