Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Határozd el, hogy te irányítod gondolataidat!

2019. január 15. 03:00 - Erika1832

„Eldöntöttem, hogy mindig engedelmeskedem törvényeidnek, bármik is legyenek azok.” (Zsolt 119:112, CEV fordítás)

tavaszra_vara.jpg

A legtöbb ember azért nem tud igazán hatásos lenni életben, mert soha nem tanulta meg, hogy hogyan harcoljon elméjének csataterén.

Ha meg akarod tanulni, hogyan irányítsd az elméd, akkor meg kell szabadulnod a romboló gondolatoktól. Ez nem könnyű feladat. Három ellenség küzd veled azért, hogy megakadályozza életed megváltoztatására hozott elhatározásaid megvalósítását.

1. Az első ellenség a régi természeted.
Pál azt mondja a Rómaiakhoz írt levél 7:23-ban: „Van egy másik hatalom is bennem, és ez háborúban áll velem az elmémben. Ez a hatalom a bűn szolgájává tesz engem, ami még mindig bennem van.” (NLT fordítás).

Veled is megtörtént már, hogy valami olyasmit követtél el, amit nem is igazán akartál megtenni? Ez azt mutatja, hogy csata zajlik az elmédben a régi, bűnös természeted és a jóra irányuló elhatározásaid között.

2. A második ellenség maga a Sátán.
Sátán nem kényszeríthet téged bizonyos dolgok véghezvitelére, de ötleteket ad, és ezek a sugalmazások rendkívül erősek. Sátán folyamatosan negatív gondolatokkal tölti meg az elméd. Céljainak elérése érdekében felhasználja a körülötted lévő embereket, televíziós műsorokat vagy az elmédbe ültetett gondolatokat.

3. A harmadik ellenség a világ értékrendje.
Korunk társadalmában nem sok dolog akad, amely önmagunk fegyelmezésére ösztönözne. Gyakorlatilag a hirdetések ezt üzenik: „Ma igazán megérdemelsz egy kis lazítást. Azt tedd, ami neked tetszik! Mi kiszolgálunk téged ebben."

A Biblia a következőt mondja a János első levele 2:16-ban: „Mert mindaz, ami a világban van, — a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élet önhittsége — nem az Atyától származik, hanem a világból." (NIV fordítás).

Ilyen ellenségekkel körülvéve nem csoda, hogy küzdünk az elbátortalanodással, a kétségbeeséssel és a kudarccal.

Akkor hogyan is harcoljunk egy ilyen csatában? Nézzük meg, hogy a Korintus beliekhez írt második levél 10:3-5 mit is mond: „Bár a világban élünk, mi nem úgy küzdünk, ahogy a világ. Fegyvereink, amikkel harcolunk, nem olyanok, mint amivel a világ harcol. Éppen ellenkezőleg, isteni hatalmuk van az erődök lerombolásához. Leromboljuk az érveléseket és minden olyan kifogást, amely az Isten ismeretével szemben áll, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék Krisztusnak." (NIV fordítás).

Választanod kell és az elméd hallgatni fog rád. Isten nem csak elmét adott neked, hanem akaratot is! A legjobb mód a kísértés legyőzésére, hogy már elkezdődni sem engeded a kísértést

„Eldöntöttem, hogy mindig engedelmeskedem törvényeidnek, bármik is legyenek azok.” (Zsolt 119:112. CEV- fordítás)

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Hiszel-e abban, hogy ha Isten vezetését és utasításait követed, az szabadságot és segítséget ad neked arra, hogy örülj az életnek? Miért gondolod így vagy miért nem?
• Milyen személyedre szabott eszközöket vet be a Sátán ellened azért, hogy a romboló gondolatokra hallgass és azok szerint viselkedj?
• Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy eszedbe jussanak azok az igeversek, melyek segítenek a kísértések elleni küzdelemben?

*(Daily Hope by Rick Warren (2019.01.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása